Vrouwen honkballers openen WK tegen Canada

Het Nederlands vrouwenhonkbalteam start het wereldkampioenschap in Japan op maandag 1 september met een wedstrijd tegen Canada. Dat heeft de organisatie van het mondiale toernooi vanavond bekendgemaakt. Nederland neemt voor de derde keer deel aan het WK.

Voor het wereldkampioenschap, dat van maandag 1 tot en met zondag 7 september wordt gehouden in het Japanse Miyazaki, is Nederland ingedeeld in poule B. Poule A bestaat uit titelverdediger Japan, Australië en Hong Kong.

Voor de wedstrijden uit de eerste ronde speelt Oranje zowel in het Ivy Stadium als het Sun Marine Stadium. Het Sun Marine Stadium is sinds 2001 in gebruik en biedt plaats aan 30.000 toeschouwers. Het Ivy Stadium werd geopend in 2002 en heeft plaats voor 11.000 toeschouwers.

Eerste ronde

De eerste wedstrijd tegen de nationale ploeg van Canada wordt op maandag 1 september om 11.00 uur (04.00 uur Nederlandse tijd) gespeeld in het Ivy Stadium. Hierna volgen nog wedstrijden tegen respectievelijk de Verenigde Staten en Chinese Taipei.
De wedstrijd tegen Team USA wordt dinsdag 2 september gespeeld om 13.30 uur (06.30 uur Nederlandse tijd) in het Sun Marine Stadium. Een dag later zijn de Taiwanese honkballers om 11.00 uur (04.00 uur Nederlandse tijd) in het Ivy Stadium de derde en laatste tegenstander uit de eerste ronde.

Na een rustdag op donderdag 4 september wordt het toernooi vervolgd met een tweede ronde op vrijdag 5 en zaterdag 6 september. De plaatsingswedstrijden, waaronder de finale, staan voor zondag 7 september op het programma.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page