Nederland begint Frans toernooi tegen Japan

De Franse honk- en softbalbond FFBS heeft gisteren het speelschema bekendgemaakt voor het France International Baseball Tournament, ook wel de Yoshida Baseball Challenge. Nederland begint het toernooi in Sénart met een wedstrijd tegen Japan.

Onlangs bereikte de FFBS overeenstemming met de vierde en laatste deelnemer. Dat is de Belgische nationale ploeg geworden. Het deelnemersveld van het toernooi, dat is opgedragen aan de Japanse honkballer Yoshio Yoshida, wordt verder gecompleteerd met Frankrijk. Japan wordt vertegenwoordigd door de winnaar deel van het 85e Japanse Inter-City Championship.

Voor de nationale teams van Nederland, Frankrijk en België geldt de eerste editie van het France International Baseball Tournament als voorbereiding op het Europees kampioenschap. Tijdens het Europees kampioenschap zijn Frankrijk en België allebei ingedeeld in poule A. Nederland start het EK, dat van 12 tot en met 21 september wordt gehouden, in poule B.

Openingswedstrijd

Een dag voor de start van het toernooi in Sénart, ten zuiden van Parijs, spelen eerst Frankrijk en Japan een onderlinge oefenwedstrijd. Het toernooi begint op vrijdag 5 september met de openingswedstrijd tussen België en Japan.
Nederland speelt een dag later om 19.00 uur zijn eerste wedstrijd eveneens tegen Japan. Zondag 7 september treft Oranje om 12.00 uur België. Op maandag 8 september volgt om 19.00 uur de wedstrijd tegen Frankrijk. Dinsdag 9 september wordt het toernooi afgesloten met een finale tussen de twee sterkste teams.

Voor Steve Janssen wordt het de eerste keer dat hij als bondscoach met Nederland tegenover België staat. In het verleden kwam Janssen zelf nog als speler uit voor de nationale Belgische ploeg. Sinds vorig jaar is hij bondscoach van Oranje, waarmee hij de opvolger is geworden vande vertrokken Brian Farley.

Locomotief

Didier Seminet, voorzitter van de Franse federatie, is tevreden met de komst van de Nederlandse honkballers.  “Wij zijn vereerd met de komst van onze Nederlandse en Belgische buren”, laat de voorzitter weten. “Nederland is de locomotief van het Europese continent. Zij zijn momenteel één van de sterkste landen in het internationale honkbal.”

De wedstrijden worden gespeeld in Le stade de Sénart, het stadion dat werd geopend in 2012 en momenteel de thuisbasis is van de Franse club Templiers de Sénart.

Wedstrijdschema

Vrijdag 5 september
19.00 uur: België – Japan

Zaterdag 6 september
13.00 uur: Frankrijk – België
19.00 uur: Nederland – Japan

Zondag 7 september
12.00 uur: Nederland – België
17.30 uur: Japan – Frankrijk

Maandag 8 september
19.00 uur: Frankrijk – Nederland

Dinsdag 9 september
19.00 uur: Nummer 1 – Nummer 2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page