Seizoen onzeker geworden voor Jurickson Profar

Op het moment dat de revaliderende Jurickson Profar was begonnen met spelen van oefenwedstrijden, heeft hij zich deze week opnieuw geblesseerd. Zijn nieuwe blessure kan de 21-jarige talentvolle honkballer van Texas Rangers mogelijk het seizoen kosten.

Profar kwam dit seizoen nog niet in actie voor de hoofdmacht van Texas Rangers. Tijdens Spring Training liep de honkballer van Curaçao in maart een blessure op aan zijn rechterschouder. Terwijl het seizoen begon, startte Profar aan zijn lange revalidatie.

Deze maand leek zijn terugkeer aanstaande. Eind april maakte een MRI-scan duidelijk dat de spier in zijn rechterschouder was genezen. Hij kon daardoor zelfs zijn rentree maken in wedstrijden tijdens extended Spring Training in Arizona. Hier speelde hij samen met zijn jongere broertje Juremi Profar, die na een kort verblijf bij het Class A-team Hickory Crawdads zich daar voorbereidde op de start van het short season.

Nu is Profar opnieuw geconfronteerd met tegenslag. Deze week heeft hij  dezelfde spier in zijn rechterschouder opnieuw geblesseerd. Tegen Texas Rangers General Manager Jon Daniels liet Profar weten dat dit waarschijnlijk is gebeurd bij het omdraaien in bed. Hoewel ook nu een operatie niet nodig lijkt, is de verwachting dat Profar opnieuw twee tot drie maanden buiten spel zal staan. Daarmee is het seizoen van de honkballer uit Curaçao in gevaar gekomen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page