Triple A-debuut voor Juremi Profar

De carrière van Juremi Profar heeft een verrassende wending gekregen. De jongere broer van Jurickson Profar werd dinsdag overgeheveld van extended Spring Training in Arizona en maakte gisteravond zijn debuut voor Round Rock Express, het Triple A-team van Texas Rangers. Hij werd daarmee de jongste debutant in de Pacific Coast League sinds de Nederlander Rodney Daal.

De nog maar achttienjarige Profar speelde tot aan dit seizoen nog geen enkele officiële profwedstrijd in de Amerikaanse Minor League. Afgelopen seizoen werd hij in zijn eerste jaar als profhonkballer met zijn team DSL Rangers kampioen in de Dominicaanse zomercompetitie.

Dit jaar volgde, na een sterke Spring Training in Arizona, een kortstondige promotie naar het Class A Hickory Crawdads. Daar speelde Profar zeven wedstrijden (.269) en sloeg hij op 12 april tegen Asheville Tourists zijn eerste homerun als profhonkballer, maar moest hij uiteindelijk weer plaats maken op het roster. Gisteren volgde opnieuw een promotie. Maar nu zelfs naar het Triple A-team Round Rock Express.

Jongste speler

Het was niet de eerste keer dat Profar aan dit team werd toegewezen. Dat gebeurde ruim een maand eerder ook al. Toen bleek het slechts een administratieve handeling, want uiteindelijk startte Profar het seizoen in Hickory. Maar gisteren was het wel zover. De nog maar achttienjarige Profar startte de wedstrijd tegen New Orléans Zephyrs voor Round Rock Express op het derde honk.

Op het Dell Diamond werd Profar daarmee met zijn achttien jaar, vier maanden en 28 dagen de jongste speler dit seizoen in de Pacific Coast League en zelfs de jongste speler uit de vijftienjarige historie van het Triple A-team Round Rock Express. Hij is bovendien de jongste speler die zijn debuut heeft gemaakt in de Pacific Coast League sinds Rodney Daal. De Nederlandse catcher was zeventien toen hij in 2011 debuteerde voor Tucson Padres. De jongste debutant in de PCL is nog altijd Bill Sarni, die slechts vijftien jaar was toen hij in 1943 zijn debuut maakte voor het Triple A-team van Los Angeles Angels.

Goed nieuws

De promotie van de achttienjarige honkballer van Curaçao was goed nieuws voor de familie Profar, die een week geleden nog slecht nieuws te horen had gekregen, nadat duidelijk was geworden dat Juremi zijn oudere broer Jurickson Profar nog langer langs de kant zal moeten blijven. Juremi Profar gaf zijn debuut gisteravond extra glans met een honkslag op het pitchen van Grant Dayton.

Round Rock Express, de nummer drie uit de Pacific Coast League American Southern, was echter niet opgewassen tegen de nummer vier. New Orleans Zephyrs werkte in de derde inning een in de eerste inning opgelopen 2-0 achterstand weg door vier punten. In de zevende inning liep de ploeg uit naar een 2-7 voorsprong.
Profar die in de tweede en vijfde inning uit was gegaan door respectievelijk een grondbal en een vangbal, opende de achtste slagbeurt voor zijn ploeg met een honkslag. Hij werd daarmee de jongste speler met een honkslag in de Pacific Coast League sinds de achttienjarige Ehire Adrianza (Fresno Grizzlies) in 2008.

Veldfouten

Na twee strikeouts sloeg eerst Brad Snyder een tweehonkslag, waarna J.P. Arencibia met een hit zijn twee ploeggenoten binnensloeg om de eindstand op 4-7 te bepalen. Voor Profar was het zijn vierde run in acht gespeelde profwedstrijden dit seizoen. De achttienjarige Curaçaose honkballer speelde het gehele duel op het derde honk. Hij was betrokken bij vier acties en maakte één van de drie veldfouten voor zijn ploeg nadat hij in de derde inning een aangooi liet schieten.

Round Rock Express vervolgt de serie tegen New Orleans Zephyrs met een wedstrijd vanavond en morgenavond, voordat de ploeg Omaha Storm Chasers ontvangt voor een serie van vier thuiswedstrijden. In 2013 speelde Jurickson Profar op twintigjarige leeftijd al 37 wedstrijden voor Round Rock Express.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page