Wharwood slaat Mampaey The Hawks naar derde winst

Mampaey The Hawks is de laatste speelronde van de eerste periode goed begonnen. De hekkensluiter was in Den Haag met 1-2 te sterk voor AdoLakers. Steven Wharwood sloeg beide punten voor de Dordtse ploeg binnen.

Plaatsing voor de Play-Offs is voor de honkballers van Mampaey The Hawks in de eerste periode al enige tijd uit zicht. Toch is de formatie van hoofdcoach Dino Anasagasti er alles aan gelegen om de serie tegen AdoLakers dit weekeinde te winnen. Alleen bij drie overwinningen kan The Hawks voor het eerst dit seizoen afstand nemen van de laatste plaats.

Vanmiddag werd daarvoor de eerste stap gezet. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Steven Wharwood. Hij sloeg zowel in de vijfde als in de negende inning raak. Met zijn hit in de vijfde inning bracht hij Berend Ruben (tweehonkslag) binnen voor het eerste punt van de wedstrijd. Vier innings later sloeg Wharwood met een tweehonkslag ook Rodney Michel (tweehonkslag) over de thuisplaat.

Antwoord

AdoLakers had lang geen antwoord op de ballen van pitcher Ronald de Bont. Alleen Christian Diaz (vierde en zevende inning) en Jason Jakobus (zesde inning) wisten een honkslag te slaan. Uiteindelijk kwam AdoLakers dit duel tot zes hits. Diaz sloeg in de negende inning zijn derde honkslag, nu een driepitter op het pitchen van closer Henk van Heijningen. Daarmee stelde hij Stephen Henson (honkslag) in staat om de 1-2 te scoren, maar de Haagse ploeg wist hierna niet ook de gelijkmaker over de thuisplaat te krijgen. Daarmee veroverde Mampaey The Hawks zijn derde zege van het seizoen en heeft de ploeg alle kansen om aankomend weekeinde AdoLakers in het klassement in te halen.

Martijn Riphagen (AdoLakers) verwerkt een pick-off.

Martijn Riphagen (AdoLakers) verwerkt een pick-off.
Foto: © Robert Bos

Ook voor UVV en Corendon Kinheim is plaatsing voor de Play-Offs in deze laatste speelronde van de eerste periode niet meer aan de orde. Corendon Kinheim sluit de eerste periode af als de nummer vier. UVV moet nog wel aan de bak om zijn zesde plaats te verdedigen en heeft daarbij zelfs kans om te stijgen naar de vijfde plaats in het klassement. Dat bleek al snel uit het verzet van de Utrechtse ploeg, dat negen innings lang Corendon Kinheim op de huid bleef zitten.

Pitchersduel

David Bergman (6-0-6-0) en Kenny van den Branden (9-4-5-1) vochten in Utrecht lang een pitchersduel uit. Zij hielden allebei acht innings stand. Van den Branden stond de minste honkslagen toe, maar zag zijn ploeg al wel in de eerste inning op achterstand komen. René Cremer kon na zijn vier wijd in één keer door naar drie na een doorgeschoten bal. Van daar kon Dashenko Ricardo hem met een grondbal binnenslaan.

Met zijn zesde homerun van het seizoen bepaalde Bryan Engelhardt in de zesde inning de tussenstand op 0-2. Beide teams kregen in de achtste inning nog een laatste kans. Kinheim na een tweehonkslag van Dashenko Ricardo en geraakt werper voor Engelhardt en UVV na hits van Joris van Ballegooy en Sam van Dijck. Maar in de stand kwam geen verandering meer.

Play-Offs

Veel meer staat er deze week nog op het spel voor DOOR Neptunus. De titelverdediger is samen met Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam nog volop in de race voor plaatsing voor de Play-Offs. Pioniers en Amsterdam moeten nog een dag geduld hebben. Hun wedstrijd in Hoofddorp werd vanmiddag al vroeg afgelast door het slechte weer. Neptunus kwam wel in actie en deed direct goede zaken. Op eigen veld werd met 5-1 gewonnen van Mr.Cocker HCAW.
Diegomar Markwell had de wedstrijd voor DOOR Neptunus zeven innings volledig onder controle. Hij gooide zeven keer drie slag, twee keer vier wijd en stond slechts twee honkslagen toe. Jelle Blaauw sloeg in de vijfde inning de eerste Bussumse honkslag.

DOOR Neptunus kwam op het pitchen van Sander Helmendach lange tijd ook niet verder dan één honkslag. Pas in de zesde inning kregen de Rotterdamse honkballers vat op de HCAW-pitcher. Na vier wijd voor Stijn van der Meer stroomden de honken vol door hits van Benjamin Dille en Raily Legito. Van der Meer kon vervolgens de score openen toen ook Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg. Op een rake klap van Gyenuar Lopez brachten Dille en Legito hierna hun ploeg op een 3-0 voorsprong. Met een driehonkslag sloeg Shaldimar Daantji in de achtste inning nog eens twee punten binnen. Eerder in de slagbeurt had ook Adrian Anthony al een driepitter geslagen.
Mr.Cocker HCAW kreeg de kans om de eer te redden nadat Markwell op de heuvel was afgelost. Een honkslag van Jim Froberg (goed voor twee van de vier Bussumse hits) werd gevolgd door drie vrije lopen op rij. Met volle honken kon Froberg zo het eerste en enige punt voor HCAW scoren.

Uitslagen

DOOR Neptunus – Mr.Cocker HCAW: 5-1
UVV – Corendon Kinheim: 0-2
AdoLakers – Mampaey The Hawks: 1-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page