Vaessen Pioniers één zege verwijderd van Play-Offs

Een homerun van Vince Rooi en een complete game shut-out van pitcher Ricardo Hernández hebben vanavond Vaessen Pioniers in een riante uitgangspositie gebracht voor plaatsing voor de Play-Offs. De Hoofddorpse koploper heeft komend weekeinde aan één overwinning voldoende om zich al vroegtijdig te verzekeren van een plaats bij de laatste vier.

Op bezoek bij de sterke koploper uit Hoofddorp hadden de honkballers van L&D Amsterdam vanavond niets in de melk te brokkelen. Derde honkman Vince Rooi bracht de thuisploeg al in de eerste inning met een homerun op een 2-0 voorsprong, waarna pitcher Ricardo Hernández (7-2-6-1) alle kansen van L&D Amsterdam eigenhandig de kop indrukte.

Hernández nam een no-hitter mee de zesde inning in. In die slagbeurt sloeg Roeland Henrique Jr. de eerste honkslag voor L&D Amsterdam. Maar met de snelle linksvelder, na een opofferingsstootslag van Björn Hato, op het tweede honk, haalde de Venezolaanse pitcher zichzelf met zijn vierde strikeout van de wedstrijd zelf uit de problemen.

Kans

Pas in de achtste inning volgde de tweede Amsterdamse hit. Bas Nooij en (opnieuw) Henrique sloegen op rij raak om Amsterdam voor het eerst  dit duel twee honklopers te bezorgen. Drie pitches later maakte een dubbelspel ook een einde aan deze kans.

Vince Rooi (Vaessen Pioniers).

Vince Rooi (Vaessen Pioniers).
Foto: © Rob Jelsma

Het werd zo duidelijk dat de Amsterdamse honkballers met lege handen terug naar de hoofdstad zouden moeten keren. En dat terwijl ook pitcher Kevin Heijstek (7-2-7-1) geen slechte wedstrijd gooide. De international in Amsterdamse dienst kwam tot zeven strikeouts tot hij na een honkslag van Dirk van ’t Klooster in de achtste inning werd afgelost door Daan Hendrix.
Na de homerun van Rooi stond Heijstek nog twee honkslagen toe tot aan de zesde inning. In die Hoofddorpse slagbeurt verdubbelde Vaessen  Pioniers zijn voorsprong. Na een honkslag van Dirk van ’t Klooster en opzettelijk vier wijd voor Vince Rooi sloeg Mark-Jan Moorman, geholpen door een veldfout, zijn twee ploeggenoten binnen.

Shut-out

Dirk van ’t Klooster bracht na zijn honkslag in de achtste inning de eindstand van 5-0 op het scorebord. Via een tweepitter van Vince Rooi, die in al zijn vier slagbeurten dit duel op de honken was gekomen, kon hij binnen worden geslagen door Mark-Jan Moorman.

Hernández gooide hierna zelf de wedstrijd uit. Ondanks hits van pinch-hitter Koen Nooij, Bas de Jong en Percy Isenia hield hij, met volle honken, in de laatste slagbeurt van de wedstrijd de shut-out in stand. Het leverde de vijftiende zege van het seizoen op voor Vaessen Pioniers, dat nu de meeste overwinningen en de minste nederlagen van dit seizoen in de hoofdklasse heeft. En met een overwinning morgenmiddag kunnen de honkballers van hoofdcoach Robert Klaver zich bovendien als eerste al plaatsen voor de Play-Offs.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page