L&D Amsterdam stelt beslissing eerste periode uit

L&D Amsterdam heeft vandaag de beslissing in de eerste periode uitgesteld. De ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus won vanmiddag met 5-3 van koploper Vaessen Pioniers en blijft daarmee in de race voor een plaats in de Play-Offs.

Evenals L&D Amsterdam wist ook DOOR Neptunus vandaag te winnen. De twee teams liepen daarmee twee punten in op koploper Vaessen Pioniers, dat het gat zag slinken tot slechts één punt.

Vooralsnog hebben Pioniers en Neptunus de beste papieren voor een plaats in de Play-Offs. Beide teams hebben nog twee wedstrijden voor de boeg en hebben aan één zege voldoende voor vroegtijdige kwalificatie voor de laatste vier. Ook bij opnieuw winst morgen blijft L&D Amsterdam afhankelijk van het resultaat van de concurrenten.

Opmerkelijk

De honkballers van Vaessen Pioniers misten vandaag de kans om zich als eerste team te kwalificeren voor de Play-Offs. In Hoofddorp sloegen Kenny Berkenbosch, Percy Isenia, Remco Draijer en Björn Hato bij een 2-2 tussenstand in de achtste inning honkslagen om L&D Amsterdam naar de winst te slaan. Pitcher Sedley Karel gooide bovendien tweemaal geraakt werper met volle honken, waardoor de Amsterdamse bezoekers uitliepen naar een 2-5 voorsprong.

Bekijk het fotoverslag

Dat Vaessen Pioniers zijn tegenstander nog zo lang bij wist te houden, was op zich opmerkelijk. De Hoofddorpse honkballers kwamen dit duel tot slechts vijf hits op het pitchen van Jos de Jong en Kyle Ward. In de eerste inning sloeg Danny Rombley een tweehonkslag om Dirk van ’t Klooster te laten scoren. In de zevende inning kon Rombley zelf de thuisplaat passeren op een tweepitter van Mark Duursma.

Sterker

Mark-Jan Moorman slaat raak voor Vaessen Pioniers.

Mark-Jan Moorman slaat raak voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Aanvallend was L&D Amsterdam daarmee aanzienlijk sterker. De Amsterdamse honkballers kwamen tot vijftien honkslagen, waaronder vier van Kenny Berkenbosch (4 uit 5) en drie van Björn Hato (3 uit 4). Zowel in de eerste als in de vijfde inning nam de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus de leiding, maar het wist pas de wedstrijd te beslissen in de achtste inning. Danny Rombley (Vaessen Pioniers) bracht in de gelijkmakende negende slagbeurt de 3-5 eindstand op het scorebord.

DOOR Neptunus hield zicht op de Play-Offs met een 4-3 overwinning op Mr.Cocker HCAW. De twee teams, die allebei tot zeven hits en één veldfout kwamen, scoorden alle punten al in de eerste inning. HCAW nam aanvankelijk in de eerste slagbeurt een 0-3 voorsprong na onder meer hits van Linoy Croes, Roy Seltenrijch, Kevin Weijgertse en Jelle Blaauw.

Voorsprong

In de gelijkmakende slagbeurt werkte Neptunus de achterstand echter weer weg. Nadat Dwayne Kemp met een honkslag al het eerste  Rotterdamse punt had binnengeslagen, stuurde Gianison Boekhoudt (3 uit 4) met een tweehonkslag nog eens twee ploeggenoten richting de thuisplaat. Hij kon zelf even later zijn ploeg op voorsprong brengen na een Bussumse veldfout.
Na de eerste inning kregen beide teams geen loper meer op het derde honk. De winst ging daarmee naar pitcher Orlando Yntema. Berry van Driel kreeg in de negende inning de save op zijn naam. Ivan Granados werd verliezend pitcher.

In Utrecht opende Nick Peels de score in de wedstrijd tussen UVV en Corendon Kinheim. Na zijn vier wijd in de derde inning werd hij binnengeslagen door een honkslag van Nobert Jongerius en een tweehonkslag van Brennan Nijhof. Hoewel het een minimale voorsprong was, bleek het voldoende voor de winst. Op het pitchen van Jurjen van Zijl (9-5-4-2) kwam Corendon Kinheim vandaag niet tot scoren. Van Zijl hield de volledige wedstrijd stand.

Kansen

Kansen kregen de Haarlemse honkballers wel. In de vierde inning stroomden de honken vol na drie keer vier wijd en in de achtste inning kreeg Kinheim lopers op de honken na een tweehonkslag van Quintin de Cuba en opzettelijk vier wijd voor Bryan Engelhardt. Maar uiteindelijk moest Corendon Kinheim in Utrecht het antwoord op het pitchen van Van Zijl schuldig blijven. De Utrechtse honkballers hebben daarmee de vijfde plaats in het klassement weer overgenomen van Mr.Cocker HCAW.

AdoLakers verzekerde zich vandaag met een 10-8 overwinning op hekkensluiter Mampaey The Hawks van de zevende plaats in de eerste periode. De Haagse ploeg, die donderdag nog verloor van The Hawks, scoorde zevenmaal in de zevende inning om een 2-3 achterstand om te buigen in een 9-4 voorsprong.

Bijzonder

Bijzonder daarbij was dat AdoLakers in deze slagbeurt maar tot één honkslag kwam, een tweehonkslag van Kelvi Martinez. De thuisploeg werd echter op weg geholpen door zes vrije lopen, twee doorgeschoten ballen, twee veldfouten en eenmaal schijn.
The Hawks pakte in de achtste inning vier punten terug op onder meer een tweehonkslag van Rodney Michel en een honkslag van Berend Ruben, maar kon de opgelopen schade niet meer herstellen.

AdoLakers kwam dit duel uiteindelijk tot slechts vijf honkslagen en maakte drie fouten. Kelvi Martinez (2 uit 4) en Joshua Zara (2 uit 3) namen de aanval voor hun rekening. The Hawks produceerde negen hits, maar ging ook achtmaal in de fout.

Uitslagen:

Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 5-3
DOOR Neptunus – Mr.Cocker HCAW: 4-3
UVV – Corendon Kinheim: 1-0
AdoLakers – Mampaey The Hawks: 10-8

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page