Mampaey The Hawks versterkt met Moesquit

Mampaey The Hawks heeft voor de tweede periode een aanzienlijke versterking aangetrokken. De Dordtse hekkensluiter heeft vandaag een overeenkomst gesloten met de 22-jarige voormalige profhonkballer Kevin Moesquit. De honkballer van Curaçao kwam eerder drie seizoenen uit voor de organisatie van Los Angeles Angels.

Eerder werd al de terugkeer van Tony Enos aangekondigd. De Amerikaanse korte stop heeft inmiddels het benodigde papierwerk rond. Met de toevoeging van de 22-jarige Moesquit is de selectie voor de tweede periode rond. De Curaçaose binnenvelder is al in Nederland en zeer waarschijnlijk dinsdag al inzetbaar in de inhaalwedstrijd tegen DOOR Neptunus. Vorige week werd ook al de Cubaanse pitcher Eddie Oropesa Jr. aan de selectie toegevoegd.

Moesquit werd in 2010 gedraft door Los Angeles Angels. Hij speelde op dat moment voor Highlands Christian High School in Pompano Beach. Voor de Amerikaanse Major League-organisatie speelde Moesquit tussen 2011 en 2013 in drie seizoenen 249 profwedstrijden met een slaggemiddelde van .244. In juli 2013 werd zijn contract ontbonden. Hij kwam op dat moment uit voor het Class A-team Burlington Bees.

Bekendheid

De honkballer van Curaçao maakte het seizoen vorig jaar af bij Winnipeg Goldeyes, dat uitkomt in de onafhankelijke American Association. Hij werd daar teamgenoot van Yurendell de Caster. Voor dit team speelde Moesquit nog eens 44 wedstrijden met twee homeruns en een slaggemiddelde van .245. Na afloop van het seizoen werd hij geruild aan Sioux City Explorers, dat uitkwam in dezelfde competitie. Die club verbrak het contract met Moesquit echter in februari van dit jaar.

Moesquit, die in 2010 met het nationale Antilliaanse team deelnam aan de Centraal Amerikaanse en Caribische Spelen, vergaarde bekendheid toen hij in 2012 tijdens Spring Training zijn debuut maakte voor de hoofdmacht van Los Angeles Angels. In zijn eerste wedstrijd sloeg hij in zijn eerste slagbeurt direct een homerun voor twee punten. Uiteindelijk kwam hij in 2012 en 2013 in drie wedstrijden uit voor de hoofmacht tijdens Spring Training, maar bleef het bij die ene slagbeurt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page