Unicum voor Roger Bernadina

De Nederlandse Major Leaguer Roger Bernadina heeft gisteren een unicum beleefd. Voor het eerst in zijn profcarrière speelde de honkballer van Cincinnati Reds op het eerste honk. Met twee honkslagen in de wedstrijd tegen Arizona Diamondbacks bewees Bernadina het gelijk van zijn coach.

Met eerste keuze eerste honkman Joey Votto geblesseerd aan de kant begon Bernadina een aantal dagen geleden voor het eerst met het oefenen van grondballen op het eerste honk.

Gisteravond volgde tegen Arizona Diamondbacks zijn debuut op die positie. De keuze voor Bernadina (.146) van manager Bryan Price zorgde voor de nodige opschudding bij de fans van Cincinnati Reds. De keuze voor de reserve buitenvelder boven de reserve eerste honkman Brayan Pena had alles te maken met de goede prestaties van Bernadina (7 uit 10) uit het verleden tegen pitcher Bronson Arroyo van Arizona Diamondbacks.

Experiment

Met Pena op de bank pakte het experiment op Chase Field in Phoenix goed uit. Aanvallend kreeg Bernadina (2 uit 3) een stimulans. Hij sloeg twee hits. Zijn eerste honkslag in de tweede inning liet de honken volstromen, alvorens Devin Mesoraco een grandslam-homerun sloeg voor een 1-4 voorsprong.

De klap van Bernadina in de zesde inning verdween bijna over de hekken, maar belandde uiteindelijk tegen de omheining in het linksveld. Dat was voldoende voor Todd Frazier om de voorsprong op 3-5 te brengen. Uiteindelijk won Cincinnati Reds met 4-6.

Rookie League

Het was de eerste keer dit seizoen dat Bernadina, die in de achtste inning werd vervangen, twee honkslagen sloeg. De laatste keer dat de Nederlandse international tot twee hits kwam, was vorig jaar 15 september in de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever Washington Nationals. Zijn punt uit de tweede inning was zijn eerste run sinds 23 april. Zijn tweehonkslag was de derde van dit seizoen.

In zeven seizoenen (530 wedstrijden) Major League en tien seizoenen (805 wedstrijden) Minor League speelde Bernadina verdedigend nog nooit op een andere positie dan in het buitenveld. De laatste keer dat Bernadina actief was als eerste honkman was in oefenwedstrijden tijdens (extended) Spring Training in de periode dat hij nog uitkwam in de Rookie League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page