DOOR Neptunus geplaatst voor Play-Offs

Landskampioen DOOR Neptunus heeft zich vandaag als eerste geplaatst voor de Play-Offs. De Rotterdamse honkballers wonnen hun zestiende wedstrijd en namen daarmee de koppositie over van Vaessen Pioniers.

Voor aanvang van dit weekeinde had Vaessen Pioniers de beste kansen om zich te plaatsen voor de Play-Offs. De honkballers uit Hoofddorp hoefden slechts één van hun twee wedstrijden tegen L&D Amsterdam te winnen.

Maar in die opdracht slaagde de ploeg van hoofdcoach Robert Klaver niet. Daardoor is Vaessen Pioniers vandaag in het klassement ingehaald door zowel DOOR Neptunus en L&D Amsterdam.
Pioniers en Neptunus spelen dinsdag nog een inhaalwedstrijd. Maar op basis van het onderlinge resultaat kan Neptunus al niet meer worden ingehaald door L&D Amsterdam.

Lot

Daarmee heeft DOOR Neptunus zich als eerste team geplaatst voor de Play-Offs. Vaessen Pioniers kan zich dinsdag als tweede ploeg plaatsen. Maar dan moet wel de inhaalwedstrijd tegen UVV worden gewonnen. Bij verlies van Pioniers verzekert L&D Amsterdam zich als tweede ploeg vroegtijdig voor de Play-Offs.

L&D Amsterdam was dit weekeinde tweemaal te sterk voor Vaessen Pioniers.

L&D Amsterdam was dit weekeinde tweemaal te sterk voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

De Amsterdamse honkballers hadden hun lot dit weekeinde al niet meer in eigen hand, maar hebben er in de serie tegen koploper Vaessen Pioniers in ieder geval alles aan gedaan om kans te houden op kwalificatie. Na de 3-5 winst op zaterdag volgde vandaag opnieuw winst.
In de derde inning sloeg Remco Draijer met een tweehonkslag twee ploeggenoten binnen om de score te openen. Vier innings later besliste Amsterdam de wedstrijd toen Kenny Berkenbosch met een homerun de voorsprong uitbreidde van 3-2 naar 5-2. Zerzinho Croes bracht de eindstand in de achtste inning op 5-3.

Wachtkamer

Ondanks de dubbele winst moet L&D Amsterdam nog altijd plaatsnemen in de wachtkamer. De honkballers van DOOR Neptunus konden vandaag al wel een feestje vieren. Zij versloegen Mr.Cocker HCAW met 0-6 en zijn daarmee als eerste ploeg geplaatst voor de Play-Offs. Bij winst dinsdag kan de landskampioen ook de eerste periodetitel voor zich opeisen.

In Bussum speelde Neptunus een gedegen wedstrijd. Drie hits brachten de Rotterdamse ploeg op het pitchen van Maickel Rietel in de vierde inning op een 0-2 voorsprong. Stijn van der Meer (vijfde inning) en Gianison Boekhoudt (zesde inning) breidden hierna de voorsprong uit naar 0-4. Drie van de vier punten werden binnengeslagen door linksvelder Urving Kemp. Een homerun van Dwayne Kemp, met Stijn van der Meer op de honken, bracht de eindstand in de negende inning zelfs nog op 0-6.

Vijfde plaats

Brennan Nijhof was zondag met een tweehonkslag en homerun belangrijk voor UVV.

Brennan Nijhof was zondag met een tweehonkslag en homerun belangrijk voor UVV.
Foto: © Jan Kruijdenberg

In de serie tegen Corendon Kinheim verzekerde UVV zich dit weekeinde via twee knappe zeges van de vijfde plaats in de eerste periode. UVV opende zondag de score in de derde inning en liep uit naar 0-3 in de vijfde slagbeurt. Gilian Lampe sloeg het eerste punt met een tweehonkslag binnen. Twee innings later kwamen de punten binnen na onder meer een driehonkslag van Nick Peels en een tweepitter van Brennan Nijhof (3 uit 4).

Vanaf de vijfde inning begon Corendon Kinheim aan een inhaalrace. Maar punten van René Cremer (vijfde inning) en Mervin Gario (zesde inning) waren uiteindelijk niet voldoende voor de winst. Een solohomerun van Brennan Nijhof leverde in de negende inning de definitieve genadeklap op.
Het bleek een belangrijke klap, want in de gelijkmakende negende slagbeurt sloeg Bryan Engelhardt met een tweehonkslag pinch-hitter Sander Paap (honkslag) nog binnen. Winnend werper werd Duko Jansen. Hij gooide zes innings en stond daarin slechts zes honkslagen toe.

Nieuwe troef

Mampaey The Hawks postte zondag zijn nieuwe troef op de heuvel. De Venezolaanse pitcher Danny Forte (6-3-3-1) werd onlangs aan de selectie toegevoegd en hield de slagploeg van AdoLakers zes innings lang op slechts drie hit. Alleen in de vierde inning kon AdoLakers na twee hits een punt scoren.
Toen had The Hawks echter al een 2-0 voorsprong genomen. Jules Peters had in de tweede inning met een tweehonkslag Gregory Trinidad (honkslag) en Berry van Donselaar (vier wijd) binnengeslagen.

Joshua Zara voor AdoLakers in actie in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks

Joshua Zara voor AdoLakers in actie in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks.
Foto: © Robert Bos

Op het moment dat Forte op de heuvel was vervangen voor Eddie Oropesa, zag AdoLakers kans om de wedstrijd te kantelen. Na vier wijd en een gestolen honk kon Jason Jakobus de gelijkmaker scoren na een veldfout. Een hit van Christian Diaz bracht hierna AdoLakers voor het eerst dit duel op voorsprong. Zowel in de achtste als negende inning kreeg The Hawks nog lopers op het eerste en tweede honk, maar de gelijkmaker bleef uit.
Voor AdoLakers kreeg Dennis Burgersdijk (7-3-5-0) de winst op zijn naam. Hij gooide zeven innings lang niet onverdienstelijk.

Gepasseerd

Met de zesde zege van dit seizoen is AdoLakers in zijn laatste wedstrijd uit de eerste periode alsnog Mr.Cocker HCAW in het klassement gepasseerd. De Haagse ploeg sluit de eerste periode daarmee af op een zesde plaats. Mampaey The Hawks was na de nederlaag van zaterdag al zeker van de laatste plaats, net achter Mr.Cocker HCAW, dat drie wedstrijden meer wist te winnen.

Dinsdagavond wordt de eerste periode afgesloten met twee inhaalwedstrijden. Koploper DOOR Neptunus speelt dan op eigen veld de uitwedstrijd tegen Mampaey The Hawks en kan zich bij winst ook verzekeren van de eerste periodetitel. Vaessen Pioniers gaat op bezoek bij UVV in Utrecht en krijgt dan de laatste kans om zich in deze periode al te plaatsen voor de Play-Offs.

Uitslagen zevende speelronde

DOOR Neptunus – Mr.Cocker HCAW: 5-1
DOOR Neptunus – Mr.Cocker HCAW: 4-3
Mr.Cocker HCAW – DOOR Neptunus: 0-6

Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 5-0
Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 3-5
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 5-3

UVV – Corendon Kinheim: 0-2
UVV – Corendon Kinheim: 1-0
Corendon Kinheim – UVV: 3-4

AdoLakers – Mampaey The Hawks: 1-2
AdoLakers – Mampaey The Hawks: 10-8
Mampaey The Hawks – AdoLakers: 2-3

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page