Gregorius terug in Major League

Didi Gregorius keert terug voor Arizona Diamondbacks in de Major League. De 24-jarige korte stop is vanavond door zijn werkgever aan de hoofdmacht toegevoegd als vervanger van de geblesseerde Cliff Pennington.

Ondanks een sterk oefenseizoen viel de keuze voor Arizona Diamondbacks na Spring Training op Chris Owings als de vaste korte stop. Zodoende moest Gregorius het seizoen starten voor Reno Aces, het Triple A-team van de club uit Arizona. Wel kwam hij nog op 22 en 23 maart voor de hoofdmacht in actie tijdens de opening van het seizoen in Sydney (Australië). Daarin kwam Gregorius nog niet tot een honkslag.

Bij Reno Aces verging het Gregorius sindsdien een stuk beter. De in Amsterdam geboren honkballer sloeg voor de ploeg uit de Pacific Coast League zeventig honkslagen in 57 wedstrijden (.310). Hij sloeg drie homeruns, bracht 25 punten binnen en leidde zijn ploeg in aantal gescoorde punten (42).

Blessure

Vandaag kreeg Gregorius de kans om terug te keren bij de formatie uit de Major League als vervanger voor binnenvelder Cliff Pennington. Die liep al op 27 mei een blessure op aan zijn duim. Dat gebeurde bij een tikactie in de wedstrijd tegen San Diego Padres. De Curaçaose honkballer zal bij Arizona Diamondbacks voornamelijk dienen als achtervang voor Chris Owings, maar krijgt mogelijk ook speeltijd op het tweede honk. Die positie speelde Gregorius in 38 wedstrijden voor Reno Aces.

Arizona Diamondbacks begint vanavond aan een serie van drie uitwedstrijden tegen Colorado Rockies. Vervolgens krijgt de ploeg van Gregorius voor drie duels Atlanta Braves en voor twee wedstrijden Houston Astros op bezoek.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page