Neptunus wint periodetitel, Pioniers naar Play-Offs

Met de laatste twee inhaalwedstrijden is vanavond de eerste periode in de hoofdklasse ten einde gekomen. Raily Legito sloeg DOOR Neptunus met vijf binnengeslagen punten naar de eerste periodetitel, terwijl Vaessen Pioniers zich eenvoudig wist te verzekeren van het tweede toegangsbewijs voor de Play-Offs.

Zowel Mampaey The Hawks als UVV was vanavond niet in staat om voor een stunt te zorgen. De honkballers uit Dordrecht gingen met 1-9 ten onder tegen DOOR Neptunus, dat zich door de zege verzekerde van de eerste periodetitel in de hoofdklasse.

In het eigen Familiestadion sloeg DOOR Neptunus er vanavond in de uitwedstrijd tegen Mampaey The Hawks lustig op los. De Rotterdamse ploeg kwam tot elf hits, waarvan vijf goed voor extra honken. Een belangrijke rol was weggelegd voor Raily Legito. Hij sloeg punten binnen in de eerste en de vijfde inning. Bij een 1-2 voorsprong en twee ploeggenoten op de honken besliste hij bovendien in de derde inning al de wedstrijd toen hij de bal over de hekken timmerde.

Debutant

Na vier vrije lopen op rij bepaalde DOOR Neptunus in de achtste en laatste inning de eindstand op 1-9. Voor Mampaey The Hawks scoorde debutant Kevin Moesquit het enige punt. De voormalig profhonkballer van Curaçao sloeg als openingsslagman de eerste pitch die hij zag van Floris Timmer (1-1-7-1 in zeven innings) voor een honkslag het linksveld in. Zeven ballen later kon hij de thuisplaat passeren.

Startend pitcher Ricardo Hernández (Vaessen Pioniers).

Startend pitcher Ricardo Hernández (Vaessen Pioniers).
Foto: © Jan Kruijdenberg

Ook voor Vaessen Pioniers stond er vanavond iets op het spel. De Hoofddorpse honkballers konden zich afgelopen zaterdag als eerste ploeg kwalificeren voor de Play-Offs, maar miste die kans tot tweemaal toe in de serie tegen L&D Amsterdam. Een derde keer liet Vaessen Pioniers zich dat vanavond niet gebeuren. In Utrecht werd UVV eenvoudig aan de kant gezet.

Solohomerun

Via vijftien honkslagen sloeg Pioniers zich met 1-8 langs UVV. Vince Rooi sloeg punten binnen in de eerste en derde inning om zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te brengen. Via hits van Kevin Dirksen, Dè Flanegin en Taylor Clemensia werd het hierna zelfs nog 0-4 in de derde inning. In de slotfase liepen de bezoekers verder uit naar de 1-8 eindstand.

UVV kwam dit duel niet verder dan drie hits op vijf verschillende pitchers, waaronder Ricardo Hernández (6-1-2-0 in vijf innings). De Venezolaanse starter stond in de vijfde inning het enige tegenpunt in de wedstrijd toe toen Mike Bazuin de bal voor een solohomerun over de omheining in het linksveld sloeg.

College

In de zesde inning maakte de jarige Reggie Bomberg zijn debuut voor de Hoofddorpse ploeg. De van AdoLakers overgekomen pitcher honkbalde de afgelopen maanden voor Carl Albert State College. Hij deed dat samen met Jordan Illis, die afgelopen weekeinde al voor UVV terugkeerde in de hoofdklasse.

Met de overwinning passeert Vaessen Pioniers op de slotdag van de eerste periode L&D Amsterdam in het klassement en blijft de Hoofddorpse formatie de Amsterdammers met slechts één punt voor. Dat is wel voldoende voor het tweede startbewijs voor de Play-Offs.

Periodetitel

DOOR Neptunus blijft op zijn beurt één punt voor op Vaessen Pioniers en twee punten op L&D Amsterdam. Daarmee hebben de Rotterdammers beslag gelegd op de eerste periodetitel. Afgelopen weekeinde plaatse Neptunus zich al als eerste ploeg voor de Play-Offs.

Vanaf aankomende donderdag starten de acht hoofdklasseteams met nul punten aan de tweede periode. Dan wordt gespeeld om de laatste twee plaatsen in de Play-Offs.

eindstand_eerste_periode

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page