Uitstekende rentree Jurrjens voor Louisville Bats

Jair Jurrjens heeft na negen maanden zijn rentree gemaakt op de heuvel in een officiële profwedstrijd. Gisteravond leidde hij het Triple A-team Louisville Bats naar een 4-1 winst in het duel tegen Columbus Clippers. De 28-jarige Curaçaose pitcher kwam tot acht strikeouts.

Met zijn debuut voor het hoogste Minor League-team van Cincinnati Reds sluit Jurrjens een lange periode van onzekerheid af. Afgelopen najaar moest hij voor de tweede keer worden geopereerd aan zijn knie. Hij begon zodoende als een free-agent aan het nieuwe seizoen.

Vorige maand leek zijn revalidatie goed te zijn afgerond en werd de pitcher van Curaçao opgepikt door Cincinnati Reds. Gisteravond beloonde Jurrjens het vertrouwen van de club, waarbij ook onder meer Roger Bernadina onder contract staat.

Winst

Nadat hij in Arizona al twee wedstrijden in extended Spring Training had gegooid, leidde Jurrjens op Louisville Slugger Field zijn nieuwe team op indrukwekkende wijze naar de winst. Van de eerste vijf tegenstanders gooide de 28-jarige pitcher van Curaçao er vier uit met drie slag. Alle vier zonder een swing te maken op de derde slagbal.

Zijn enige keer vier wijd dit duel gooide Jurrjens in de tweede inning. Dat bracht Audy Ciriaco op de honken, die even later kon scoren op een tweehonkslag van Carlos Moncrief. Na een tweehonkslag van Bryan Anderson en een driehonkslag van Jason Bourgeois nam Louisville Bats in de vierde inning de leiding in de wedstrijd met 3-1 over.
Met twee strikeouts sloot Jurrjens in de vijfde inning zijn heuveloptreden af. Een punt in de zevende inning bracht de eindstand op 4-1 en bezorgde Jurrjens zijn eerste winst van dit seizoen.

Snelheid

Jurrjens gooide in zijn eerste officiële start uiteindelijk acht keer drie slag in vijf innings. Dat was het hoogste aantal uit zijn carrière sinds 22 juli 2011 toen hij in de Major League voor Atlanta Braves in zes innings negen keer drie slag gooide in de wedstrijd tegen Cincinnati Reds.

Daarnaast moest Jurrjens vijf honkslagen toestaan. Hij kreeg uiteindelijk in vijf innings 21 tegenstanders tegenover zijn. Hij gooide 85 pitches, waarvan 53 slag en 33 met een snelheid van minimaal 90 mijl per uur. Die snelheid hield hij vast tot en met de strikeout voor Elliot Johnson, waarmee hij zijn optreden in de vijfde inning afsloot.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page