Engelhardt debuteert voor Orioles in DSL

Rachid Engelhardt heeft gisteren officieel zijn debuut gemaakt als profhonkballer. In zijn eerste wedstrijd voor het satellietteam van Baltimore Orioles kwam hij in de Dominicaanse Republiek direct tot twee hits.

De achttienjarige Engelhardt verliet vorige maand extended Spring Training in Sarasota (Florida) om aan zijn profavontuur in de Dominicaanse zomercompetitie te beginnen. Daar is hij ingedeeld bij DSL Orioles 2, één van de twee teams vam Baltimore Orioles in de Dominicaanse Rookie League.

In de derde wedstrijd van DSL Orioles 2 mocht Engelhardt starten als aangewezen slagman. In de tweede inning van het duel tegen DSL Mariners sloeg hij in zijn eerste slagbeurt direct een honkslag.

Driehonkslag

In de vierde en vijfde inning sneuvelde de honkballer uit Almere door grondballen voordat hij in de zevende inning met een driehonkslag twee ploeggenoten over de thuisplaat sloeg. Met zijn driepitter vergrootte Engelhardt de voorsprong van 3-1 naar 5-1.

Een punt in de achtste inning bracht de eindstand uiteindelijk op 6-1. DSL Orioles 2 kwam tot tien hits. De selectie van manager Nelson Norman staat na de tweede winst in drie wedstrijden gedeeld eerste in de Boca Chica South, één van de vijf competities in de Dominican Summer League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page