Phil Ortez voor UVV terug in de hoofdklasse

De Amerikaanse honkballer Phil Ortez keert terug in de hoofdklasse. Hij is door het Utrechtse UVV aangetrokken en maakkt mogelijk donderdag al zijn debuut. Vorig jaar bereikte Ortez met Vaessen Pioniers de Holland Series.

Ortez speelde vorig seizoen alle 55 wedstrijden voor Vaessen Pioniers, waarmee hij zich plaatste voor de Holland Series. Hij leidde zijn ploeg in de reguliere competitie onder meer honkslagen (61), tweehonkslagen (11), driehonkslagen (3) en slaggemiddelde (.361).

Een jaar eerder was de buitenvelder met een slaggemiddelde van .355 ook al de beste slagman bij AdoLakers. Voor deze Haagse club maakte hij in 2012 zijn debuut in de hoofdklasse.

Ortez, de Meest Waardevolle Speler van de All Star Game vorig jaar, is gisteren vanuit de Verenigde Staten gearriveerd in Nederland en heeft zich al bij de selectie van UVV gevoegd. Met de Utrechtse club kan hij donderdag starten aan de tweede periode van de hoofdklasse. De eerste tegenstander daarin wordt L&D Amsterdam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page