Bernie Beckman scout bij Nederlands team

De 63-jarige Bernie Beckman is door de honk- en softbalbond KNBSB aangesteld als scout voor het Nederlands honkbalteam. De zeer ervaren coach start zijn nieuwe functie tijdens het aankomende Europa Cup-toernooi in Hoofddorp.

Beckman, sinds de oprichting van de Baseball Academy Kennemerland actief als technisch manager, werd onlangs voor de functie van scout bij Oranje benaderd door Robert Eenhoorn, technisch directeur van de KNBSB. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen, waardoor Beckman tijdens het Europa Cup-toernooi in Hoofddorp van start gaat met zijn nieuwe functie.

Tijdens het Europese clubtoernooi op het veld van Vaessen Pioniers gaat Beckman de tegenstanders van het Nederlands team op het Europees kampioenschap scouten. Die werkzaamheden vervolgt hij ook tijdens het EK later dit jaar.

Olympische Spelen

Met zijn aanstelling als scout keert Beckman, geboren in Nederland, maar op vroege leeftijd verhuisd naar Canada, terug bij het Nederlands team. In 1999 was hij, naast bondscoach Jan-Dick Leurs, één van de coaches tijdens de Intercontinental Cup. Een jaar later nam Beckman als pitching-coach met Oranje deel aan de Olympische Spelen in Sydney (Australië). Pat Murphy was op dat toernooi manager bij Oranje.

Beckman is al actief in het Nederlands honkbal sinds zijn debuut in de hoofdklasse in 1979 voor Giants uit Diemen. Als coach had de voormalig profhonkballer van Detroit Tigers, Los Angeles Dodgers en Chicago Cubs onder meer de teams van Kinheim, RCH en Pioniers onder zijn hoede. Ook was hij al eens coach bij de nationale teams van Canada en Australië.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page