Geen verrassingen bij start tweede periode

UVV en Mampaey The Hawks maakten het hun tegenstanders vanavond knap lastig, maar uiteindelijk staan na de eerste wedstrijd uit de tweede ronde dezelfde teams bovenaan, die ook de eerste ronde in de top vier af hebben gesloten. L&D Amsterdam ontsnapte pas in de tie-break tegen het Utrechtse UVV, waar de Amerikaan Phil Ortez zijn rentree in de hoofdklasse maakte.

DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers verzekerden zich in de eerste ronde van deelname aan de Play-Offs. Dat weerhield de twee ploegen er niet van om meteen rap van start te gaan. Pioniers scoorde in de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW via drie hits al viermaal in de eerste inning, DOOR Neptunus kwam na één inning en vier hits tegen AdoLakers zelfs al op een 5-0 voorsprong.

Daarmee begon de tweede periode, waarmee de eerste periode ten einde was gekomen. DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers nestelden zich samen met L&D Amsterdam en Corendon Kinheim in de kop van het klassement.

Verlenging

UVV wist het L&D Amsterdam niettemin nog knap lastig te maken. Op Sportpark De Paperclip in Utrecht namen de honkballers van hoofdcoach Ferenc Jongejan op het pitchen van Rob Cordemans (8-0-5-0 in 7 1/3 inning) in de vierde inning dapper een 2-1 voorsprong, nadat debutant Phil Ortez met een honkslag Gilmer Lampe binnen had geslagen.

Gilmer Lampe aan slag voor UVV in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam.

Gilmer Lampe aan slag voor UVV in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam.
Foto: © Jan Kruijdenberg

L&D Amsterdam had lang geen passend antwoord op het pitchen van Jurjen van Zijl (3-4-6-1 in ruim acht innings). Pas in de negende inning had Percy Isenia succes. Hij opende de slagbeurt met een tweehonkslag. Pinch-runner Björn Hato kon even later een verlenging forceren, toen hij door scheidsrechter Johan Brandsma op de thuisplaat safe werd gegeven na een opofferingsslag van Rashid Gerard.. In die tie-break sloegen Jesse Aussems en Remco Draijer honkslagen om hun ploeg alsnog een 2-5 zege te bezorgen.

Vroege voorsprong

DOOR Neptunus gaf in Den Haag zijn vroege voorsprong tegen AdoLakers niet meer uit handen. Via tweepitters op rij van Shaldimar Daantji en Mourik Huijser breidde de Rotterdamse ploeg in de vierde inning zijn voorsprong uit van 0-5 naar 0-7. Het werd uiteindelijk nog 0-9 door twee runs in de zevende inning.

De Rotterdamse slagploeg kwam tot veertien hits, waaronder drie van Raily Legito (3 uit 4). Dwayne Kemp (2 uit 6) sloeg drie punten binnen. Startend pitcher Diegomar Markwell (7-1-6-1) kreeg de win op zijn naam. Jorian van Acker, Kevin Kelly en Berry van Driel gooiden samen in de laatste drie innings nog eens vijf keer drie slag en stonden nog maar één honkslag toe om de shut-out vast te houden.

Onzekerheid

Vaessen Pioniers moest daarentegen na de voortvarende start nog wel even vol aan de bak. In de derde inning pakte Mr.Cocker HCAW drie punten terug na hits van Sergino Martis, Kevin Weijgertse, Rossini Frolijk en Max Clarijs. Maar in de vijfde inning maakte Dè Flanegin (4 uit 5) aan alle onzekerheid een einde. Met volle honken sloeg hij de bal langs de lijn in het rechtsveld, waarmee Mark-Jan Moorman en Mark Duursma hun ploeg op 6-3 konden brengen.

Daniel Fernandes (DOOR Neptunus) bereikt het tweede honk in de wedstrijd tegen AdoLakers.

Daniel Fernandes (DOOR Neptunus) bereikt het tweede honk in de wedstrijd tegen AdoLakers.
Foto: © Robert Bos

Daarmee was het verzet van HCAW gebroken en liep Vaessen Pioniers uit naar de 10-3 winst. Winnend werper werd Elton Koeiman (7-1-7-1), die in zeven innings zeven van de negen Bussumse honkslagen toestond.

Hoogtepunt

Corendon Kinheim opende de tweede periode met winst tegen Mampaey The Hawks. Derde honkman Mervin Gario (3 uit 5 met drie gescoorde punten) zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd. In de derde inning sloeg hij een inside-the-park homerun, waarmee hij Jeffrey Arends mee over de thuisplaat nam. Uiteindelijk namen de Haarlemse honkballers via drie runs in deze slagbeurt een 0-4 voorsprong.

Mampaey The Hawks kreeg pas vanaf de zesde inning vat op de pitches van David Bergman (7-2-6-0 in zeven innings). De honkballers uit Dordrecht kregen zelfs de kans om in de zevende en achtste inning terug te komen van 1-8 tot 7-8, maar met twee strikeouts gooide closer Arshwin Asjes hierna de deur in het slot.

Uitslagen

AdoLakers – DOOR Neptunus: 0-9
Vaessen Pioniers – Mr.Cocker HCAW: 10-3
UVV – L&D Amsterdam: 2-5 (10 innings)
Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 7-8

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page