Curaçaose honkballer Seferina gedraft door Cardinals

De jaarlijkse draft van Major League Baseball heeft de twintigjarige Darren Seferina een aanbieding opgeleverd van een Amerikaanse profclub. De Curaçaose binnenvelder werd vanavond op de tweede dag van de drafts in de vijfde ronde gekozen door St. Louis Cardinals.

De tweede honkman/korte stop werd gekozen in de vijfde ronde als 165e speler. Seferina was daarmee de eerste positiespeler, die tijdens deze draft door de club uit St. Louis werd gekozen.

Seferina honkbalt momenteel voor Miami Dade Community College, nadat hij eerder uitkwam voor Trinity Chrsitian Academy. Voor die laatste school kwam de binnenvelder vorig jaar tot een slaggemiddelde van .380 met zeven homeruns en vijftien gestolen honken. Na dat seizoen hoopte Seferina al op een aanbieding van een Major League-club tijdens de drafts van 2013. Die bleef toen echter uit, waarna de Curaçaose honkballer zijn carrière vervolgde bij Miami Dade Community College.

World Series

Voor dat team kwam Seferina in het afgelopen seizoen in 54 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .405. Hij leidde zijn ploeg in driehonkslagen (5), gestolen honken (34) en binnengeslagen punten (39). Ook sloeg hij één homeurun. Onlangs stond Serferina met zijn ploeg bovendien in de NJCAA World Series, waarin Miami Dade de finale verloor van Iowa Western Community College, met de Nederlandse pitcher Kaj Timmermans binnen de gelederen. Na afloop van de Junior College World Series werd Seferina opgenomen in het All Star Team.

Na een mislukte draft in 2013 volgde vanavond tijdens de tweede dag van de jaarlijkse draft wel succes. Seferina werd gekozen door St. Louis Cardinals. De binnenvelder krijgt nu tot 15 augustus de tijd om een aanbieding van St. Louis Cardinals te accepteren en een profcontract te tekenen. Als hij besluit daar vanaf te zien, kan hij nog een jaar honkballen en studeren bij Miami Dade Community College. De gemiddelde tekenbonus voor een speler, die in de vijfde ronde wordt gekozen, ligt rond de 280 duizend dollar.

Jurickson Profar

In 2005 stond Seferina met Curaçao in de finale van de Little League World Series. In dat team speelde ook onder meer de profhonkballers Jurickson Profar en Sherman Lacrus. Drie jaar later won Seferina met Curaçao wel de Junior League World Series. In dat team speelde behalve Lacrus ook Alexander Rodriguez.

De Curaçaose honkballers Lacrus en Rodriguez werden vorig jaar gedraft. Lacrus voor Texas Rangers en Rodriguez voor Colorade Rockies.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page