Ook Richard Moesker gekozen in drafts MLB

Richard Moesker is vanavond de tweede honkballer van Curaçao geworden, die is gedraft door een team uit de Major League. Nadat gisteren al Darren Seferina in de vijfde ronde al werd gekozen door St. Louis Cardinals, werd Moesker vanavond op de derde dag in de 23e ronde gedraft door New York Mets.

De talentvolle Moesker staat al langere tijd in de belangstelling van een groot aantal Major League-clubs, waaronder San Francisco Giants, Seattle Mariners en New York Mets. Uiteindelijk koos dat laatste team de negentienjarige pitcher tijdens de 23e. ronde van de jaarlijkse drafts. Moesker werd daarmee als 685e speler gekozen.

Moesker kwam afgelopen seizoen uit voor Trinity Christian Warriors, het honkbalteam van Trinity Christian Academy. Daarin kwam hij tot een verdiende puntengemiddelde van 1.39. De hardgooiende pitcher gooide in tien wedstrijden 73 keer drie slag en zestien keer vier wijd in 50 1/3 inning. Moesker won zes wedstrijden en verloor er twee. Hij werd uiteindelijk gekozen in het All-District Team.

World Team

Begin januari was hij één van de zes honkballers Curaçao en Nederland, die uitkwamen voor het World Team tijdens de All-World/All-American Baseball Classic. Als startend pitcher gooide Moesker drie innings waarin hij tot zeven keer drie slag kwam en slechts drie honkslagen toestond. In februari tekende Moesker al een intentie-overeenkomst met Miami Dade College.

Voor die school honkbalde dit seizoen Darren Seferina al. Hij werd gisteren in de vijfde ronde al gedraft door St. Louis Cardinals. Moesker is daarmee de tweede honkballer van Curaçao geworden, die dit jaar is gedraft. De pitcher wisselt een fastball van negentig mijl per uur af met offspeed pitches.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page