Kirvin Moesquit gedraft door Minnesota Twins

Met de keuze van Minnesota Twins voor de negentienjarige Kirvin Moesquit is de jaarlijkse drafts van Major League Baseball voor Curaçao succesvol ten einde gekomen. Maar liefst drie spelers werden dit jaar gedraft door een Major League-organisatie.

Moesquit treedt daarmee in de voetsporen van zijn oudere broer Kevin Moesquit, die al eerder onder contract stond van een profclub. Kevin Moesquit speelde drie seizoenen voor Los Angeles Angels en is uiteindelijk via Winnipeg Goldeyes terechtgekomen bij Mampey The Hawks in de Nederlandse hoofdklasse.

De negentienjarige Kirvin Moesquit kan zijn profcarrière starten bij Minnesota Twins. Deze club koos de honkballer van Curacçao in de 36e van de veertig rondes tijdens de MLB drafts. Moesquit werd daarmee als  1070e speler gekozen. Eerder werden ook al zijn eilandgenoten Darren Seferina (vijfde ronde) en Richard Moesker (23e ronde) gedraft.

Korte stop

De op Curaçao geboren Moesquit speelde de afgelopen jaren in de Verenigde Staten voor Highlands Christian Academy en had voor aankomend schooljaar al een intentieovereenkomst getekend met de University of Miami. Dit jaar kwam hij als korte stop in zestig wedstrijden tot een slaggemiddelde van .317 met één homerun, twintig gescoorde runs, twaalf binnengeslagen punten en 35 gestolen honken. In eerdere jaren presteerde Moesquit nog beter.
Hoewel Moesquit werd gedraft als korte stop, kwam hij voor HCA Knights ook uit als pitcher. Hij kwam in negen wedstrijden (26 1/3 inning) tot 35 keer drie slag, vier keer vier wijd en een verdiende puntengemiddelde van 1.59.

In 2007 werd Moesquit met Curaçao vierde tijdens de Little League World Series. Een jaar later won hij wel de titel met Curaçao tijdens de Junior League World Series in Taylor. Met de nationale ploeg nam hij in 2011 deel aan het kwalificatietoernooi voor het jeugd wereldkampioenschap in Colombia.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page