Mr.Cocker HCAW en UVV starten tweede periode met stunt

Mr.Cocker HCAW en UVV hebben voor een interessante start van de tweede periode gezorgd. De twee teams zorgden met zeges tegen Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam voor wat opschudding in de hoofdklasse. de Bussumse honkballers van HCAW zorgden dit weekeinde zelfs tweemaal voor een stunt.

Mr.Cocker HCAW boekte zaterdag zijn eerste overwinning van formaat. Eerder werd in de eerste periode al wel tweemaal van UVV, driemaal van Mampaey The Hawks en één keer van AdoLakers gewonnen. Maar tegen de top vier moest de ploeg van hoofdcoach Ivan Rodriguez vooralsnog het antwoord schuldig blijven. Daar kwam zaterdag verandering in. Op de plek waar Vaessen Pioniers over twee weken de jacht op de Europese clubtitel start, kreeg de Hoofddorpse ploeg van HCAW nog wat huiswerk mee.

De Bussumse honkballers sloegen zeven hits om in de vijfde inning een 4-1 achterstand om te draaien in een 4-8 overwinning. Even daarvoor hadden Max Draijer en Zerzinho Croes elk twee ploeggenoten binnengeslagen. Maar die voorsprong hield nog geen inning stand. Mr.Cocker HCAW pareerde de aanval met honkslagen van onder meer Jorin van Amstel, Rossini Frolijk en Jelle Blaauw (3 uit 5). Tegen de tijd dat HCAW-midvelder Linoy Croes op zijn beurt twee man over de thuisplaat sloeg, was het vonnis getekend. Vaessen Pioniers kwam hierna op het pitchen van Ivan Granados, Roel Bellinga en Leon Elshof alleen nog tot twee hits in de zevende inning.

Tweede stunt

Dat de zege geen toevalstreffer was, bewees Mr.Cocker HCAW op zondagavond. Met een complete wedstrijd leidde Maickel Rietel (2-0-3-1) zijn ploeg naar een tweede stunt. De jonge pitcher hield Vaessen Pioniers zes innings lang puntloos, alvorens Dirk van ’t Klooster na zijn tweehonkslag in de zevende inning voor de enige Hoofddorpse run kon zorgen.
Zelf had Mr.Cocker HCAW op dat moment op het pitchen van Reggie Bomberg al gescoord in de derde en vierde inning. Dat was voldoende om de wedstrijd te winnen. Door de laagstaande zon moest de wedstrijd enige tijd worden onderbroken, waardoor het duel na zeven innings door de.curfew-regel moest worden beëindigd. Beide teams kwamen zondag tot drie hits.

Kevin Weijgertse (Mr.Cocker HCAW)

Kevin Weijgertse (Mr.Cocker HCAW).
Foto: © Rob Jelsma

Ook DOOR Neptunus won dit weekeinde tweemaal. Gianison Boekhoudt sloeg zaterdag in de wedstrijd tegen AdoLakers maar liefst tweemaal de bal over de omheining van het Leen Volkerijkstadion. Met zijn homeruns in de eerste en vierde inning bracht hij drie punten binnen. Maar ook zonder die hekklappen was de wedstrijd al snel bekeken. Via zes punten in de eerste en nog eens vier runs in de derde inning op het pitchen van Timo van Ancum was het verschil snel gemaakt. Uiteindelijk klaarde DOOR Neptunus de klus eenvoudig in zeven innings: 0-14.

Rommel

Misja Harcksen (7-3-2-1) gooide zondag in het broeierige weer een complete wedstrijd en stond alleen honkslagen toe aan Joshua Zara (eerste inning) en Martijn Riphagen (vierde inning). Na die tweede hit kreeg AdoLakers pas in de zevende inning weer een loper op de honken na vrije lopen op rij voor Christian Diaz en Glenn Romney. Harcksen ruimde echter zijn eigen rommel op en schakelde drie tegenstanders op rij met drie slag uit om de shut-out te completeren.

Ook zondag was DOOR Neptunus sterker. Ditmaal moest de Rotterdamse ploeg voor het eerst in de serie punten toestaan. AdoLakers kwam zelf op een 0-2 voorsprong. Maar uiteindelijk gebruikte DOOR Neptunus het debuut in de hoofdklasse als pitcher van de Amerikaan Greg Hansen als kans om de wedstrijd te beslissen. Hansen kwam als reliever nog wel ongeschonden de zesde inning door, maar moest een Rotterdamse slagbeurt later vijf honkslagen op rij toestaan, waaronder een driehonkslag van Daniel Fernandes. Daarmee liep DOOR Neptunus uit van 3-2 naar 8-2. In de laatste slagbeurt bepaalde AdoLakers de eindstand op 8-3.
AdoLakers kwam dit duel op het pitchen van Will Dismukes, Jorian van Acker, Kevin Kelly en Berry van Driel tot meer honkslagen dan zijn tegenstander (11-10), waaronder drie hits van Brian Raap. Maar uiteindelijk lieten de Haagse honkballers met vijftien achtergebleven lopers teveel kansen liggen.

Spanning

Was de wedstrijd tussen UVV en L&D Amsterdam donderdagavond nog uitermate spannend. Twee dagen later was er in Utrecht al geen spanning mee te bekennen. Linksvelder Kenny Berkenbosch rammelde zowel in de eerste als in de tweede inning de bal over de hekken en nam beide keren Bas de Jong (4 uit 5) mee over de thuisplaat. Op zijn beurt sloeg ook De Jong dit duel vier punten binnen. De twee sloegen daarmee zeven van de dertien Amsterdamse hits.

De formatie van hoofdcoach Charles Urbanus had na twee innings op het pitchen van Duko Jansen al een 1-7 voorsprong. Dat werd uiteindelijk 1-12 voordat het duel na de zevende inning kon worden beïndigd. UVV kwam in de eerste zes innings tot zes hits op het pitchen van Kevin van Heijstek. Alleen Norbert Jongerius (2 uit 2) wist dat om te zetten in een punt.

Beslissing

Odion Gouverneur (AdoLakers) bereikt veilig het derde honk..

Odion Gouverneur (AdoLakers) bereikt veilig het derde honk..
Foto: © Robert Bos

Zondag was het wedstrijdbeeld volledig anders en zorgde UVV voor de tweede stunt in de tweede periode. Gesteund door een goede wedstrijd van de Belgische pitcher Kenny van den Branden hield UVV zondag zijn Amsterdamse tegenstander acht innings lang op twee punten. Die kwamen binnen in de derde inning na onder meer drie Utrechtse veldfouten. Met vier hits knokte UVV zich twee innings later alweer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bleef de wedstrijd in balans tot de negende inning.
Voor de tweede keer in vier dagen tijd viel daarmee de beslissing pas in de laatste inning. Ditmaal gaven de Amsterdamse honkballers de overwinning zelf uit handen. Closer Jurrian Koks zag na twee vrije lopen en een veldfout de honken volstromen. Joris van Ballegooij kon hierna zijn ploeg op voorsprong brengen nadat Brennan Nijhof de bal op het lichaam kreeg. Een opofferingsslag van Gilmer Lampe maakte het vervolgens nog 2-4.

Die voorsprong kwam al meteen in de negende en laatste slagbeurt voor L&D Amsterdam in gevaar. Bas de Jong opende de aanval met een tweehonkslag. Een Utrechtse veldfout bracht hierna ook Kenny Berkenbosch op de honken. Met een belangrijk dubbelspel hield UVV hierna de hoop op een zege levend. Met twee man uit Kon Rashid Gerard (honkslag) nog wel Bas de Jong binnenslaan, maar maakte een grondbal van Jesse Aussems naar closer Kevin Noordzij een einde aan de wedstrijd.

Debutant

Waren het donderdagavond nog de honkballers van Mampaey The Hawks met een knappe eindsprint. Zaterdag was het de beurt aan Corendon Kinheim. En voor de Haarlemse ploeg was dat nog maar net op tijd. Opnieuw had de formatie van hoofdcoach Wim Martinus alle moeite met de hekkensluiter uit Dordrecht. Voor een belangrijk deel kwam dat ook door de nieuwe Venezolaanse troef op de heuvel bij The Hawks. Danny Forte beperkte de kansen voor Kinheim tot een minimum. Alleen in de tweede en vijfde inning wist Kinheim te scoren. In de vijfde slagbeurt na een solohomerun van Dashenko Ricardo.

Beide keren wist Mampaey The Hawks, bij wie Tony Enos zijn rentree maakte, de aanval af te slaan. Steven Wharwood maakte het in de tweede inning al gelijk. In de zevende inning bracht Joris Naber op een honkslag van Berend Ruben op zijn beurt beide teams in evenwicht.
Met een daverende rally ontsnapte Corendon Kinheim in de negende inning voor de tweede maal aan een nederlaag. Björn Henrichs opende de aanval met een stootslag-honkslag. Op het moment dat debutant Thomas Bos de zevende Haarlemse honkslag van deze slagbeurt sloeg, was de overwinning een feit: 2-8.

Orde op zaken

In Haarlem opende Bryan Engelhardt voor Corendon Kinheim zondag het duel met een tweepunten-homerun, maar kon de thuisploeg opnieuw geen enkel moment achterover leunen. Geen ene keer wist Kinheim zijn tegenstander van zich af te schudden. Een honkslag van Kevin Moesquit bracht in de zevende inning zelfs pinchrunner Joris Naber en Jules Peters over de thuisplaat, waarmee Mampaey The Hawks voor het eerst dit duel op voorsprong kwam: 3-4.
Corendon Kinheim stelde echter snel orde op zaken. Mede door drie vrije lopen en honkslagen van Bruce Martinus en René Cremer kon Corendon Kinheim zich alsnog van een 5-4 winst verzekeren. Pitchers Quinn Tramm en Kevin van Veen stonden samen maar slechts acht honkslagen toe. Mampaey The Hawks kwam tot zeven hits op Jerrold Martijn, Pim Walsma en Arshwin Asjes.

Uitslagen achtste speelronde

AdoLakers – DOOR Neptunus: 0-9
AdoLakers – DOOR Neptunus: 0-14 (7 innings)
DOOR Neptunus – AdoLakers: 8-3

UVV – L&D Amsterdam: 2-5 (10 innings)
UVV – L&D Amsterdam: 1-12 (7 innings)
L&D Amsterdam – UVV: 3-4

Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 7-8
Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 2-8
Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 5-4

Vaessen Pioniers – Mr.Cocker HCAW: 10-3
Vaessen Pioniers – Mr.Cocker HCAW: 4-8
Mr.Cocker HCAW – Vaessen Pioniers: 2-1 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page