DOOR Neptunus blijft ongeslagen in tweede periode

DOOR Neptunus heeft vanavond ook zijn vierde wedstrijd in de tweede periode gewonnen. Op eigen veld versloegen de Rotterdamse honkballers Vaessen Pioniers met 6-0. Neptunus sloot het duel af met een heuse triple play. Beide teams moesten vanavond al aan de bak in verband met Europese verplichtingen volgende week.

DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers, de twee finalisten van vorig jaar én de twee teams die zich inmiddels hebben geplaatst voor de Play-Offs, starten over precies een week juni aan de Europa Cup-toernooien. Vaessen Pioniers op eigen veld in Hoofddorp en DOOR Neptunus in het Tsjechische Brno.

Terwijl de overige teams uit de hoofdklasse deze week vrijaf hebben, spelen Neptunus en Pioniers in verband met die Europese verplichtingen deze week al twee van hun drie onderlinge wedstrijden tegen elkaar. Voor de hoofdcoaches Evert-Jan ’t Hoen en Robert Klaver meteen een goede test in de aanloop naar de sterkbezette Europese clubtoernooien.

Seizoensrecord

Vooralsnog lijkt DOOR Neptunus daarvoor de beste vorm te hebben. De Rotterdamse honkballers begonnen de tweede periode al met drie zeges en bleven ook vanavond tegen Vaessen Pioniers ongeslagen. Voor de formatie van hoofdcoach ’t Hoen was dat al de negende zege op rij. Daarmee verlengden zij hun eigen seizoensrecord. Geen enkel ander hoofdklasse team wist dit seizoen meer overwinningen op rij te behalen.

Benjamin Dille was vanavond aanvallend belangrijk voor DOOR Neptunus.

Benjamin Dille was aanvallend belangrijk voor DOOR Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

De honkballers van Pioniers, die het seizoen nog zo goed waren begonnen, worstelen juist nu met hun vorm. Van de laatste zes wedstrijden werd alleen één keer van UVV en eenmaal van Mr.Cocker HCAW gewonnen. Vanavond was de ploeg van hoofdcoach Klaver ook niet opgewassen tegen koploper DOOR Neptunus.

Triple play

Onder leiding van Benjamin Dille had DOOR Neptunus al vroeg de zaken aanvallend goed op orde. Nadat Stijn van der Meer (honkslag) de score had geopend, nam Dille zijn ploeg bij de hand. Eerst scoorde hij op het pitchen van Ricardo Hernández al in de eerste inning het tweede punt, waarna hij een inning later met een tweehonkslag nog eens twee ploeggenoten binnensloeg, voordat hij opnieuw ook zelf de thuisplaat kon passeren voor de 5-0.

Een tweehonkslag van Dwayne Kemp en een driehonkslag van Gianison Boekhoudt brachten in de zevende inning de 6-0 eindstand op het scorebord. Vaessen Pioniers bleef acht innings lang puntloos op het pitchen van Orlando Yntema (2-2-6-0). Uiteindelijk gooide Jorian van Acker het duel in de laatste inning uit.
Van Acker werd daarbij geholpen door een unieke triple play. Met Vince Rooi (veldfout) en Dè Flanegin (vier wijd) op de honken sloeg Mark Duursma de bal naar derde honkman Stijn van der Meer. Die maakte de eerste nul, waarna via tweede honkman Dille en eerste honkman Gyenuar Lopez de triple play een feit werd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page