Drietal in Amerikaanse All Star Games

Korte stop Carlton Daal en catchers Shawn Zarraga en Spencer Kieboom hebben een uitnodiging ontvangen voor de All Star Game van hun Minor League-competitie. Alle drie komen dinsdag 17 juni in actie. Daal tijdens de Midwest League All Star Game, Kieboom in de South Atlantic League All Star Game en Zarraga in de Southern League All Star Game.

Voor alle drie de spelers is het de eerste keer dat ze zijn opgeroepen voor een All Star Game van Minor League Baseball. In totaal worden tussen zaterdag 14 juni en dinsdag 19 augustus elf verschillende All Star Games gehouden voor honkballers uit de Minor League. De Florida State League gaat als eerste van start op 14 juni. De New York Penn League All Star Game sluit op 19 augustus af.

Aanvankelijk maakte catcher Shawn Zarraga geen deel uit van de selectie voor de North Division van de 38e Southern League All Star Game. En dat terwijl de speler uit de organisatie van Milwaukee Brewers met .368 het beste slaggemiddelde had van de competitie. De Arubaanse catcher van Huntsville Stars sloeg afgelopen donderdag bovendien zijn eerste homerun sinds 5 juli 2013. Nu is Zarraga alsnog toegevoegd aan de All Star Game, die op dinsdag 17 juni wordt gehouden op het AT&T Field in Chattanooga. Met de promotie van Rafael Lopez (.297) van Tennessee Smokies (Double A) naar Iowa Cubs (Triple A) was er een positie in het team vrijgekomen.

Saillant detail

De Curaçaose honkballer Daal is in de Midwest League in zijn eerste volledige profseizoen één van de beste slagmannen. Hij kwam in 58 wedstrijden voor Dayton Dragons tot een slaggemiddelde van .311. Bovendien wist hij acht honken te stelen bij het Class A-team van Cincinnati Reds. Saillant detail is dat de korte stop in 58 wedstrijden ook al 27 keer in de fout ging.

Het leverde Daal niettemin een selectie op als korte stop voor het Eastern Division-team in de 50e editie van de Midwest League All-Star Classic, dat op dinsdag 17 juni wordt gespeeld in het Fifth Third Ballpark van West Michigan Whitecaps in Comstock Park.

Nederlands team

Ook catcher Spencer Kieboom, zoon van een Nederlandse vader, speelt deze maand zijn eerste All Star Game. Hij miste vrijwel het volledige vorige seizoen door een Tommy John-operatie. Daardoor liep Kieboom ook de kans mis om zijn debuut te maken voor het Nederlands team in de aanloop naar de World Baseball Classic. In april kwam hij echter sterker terug dan ooit.

Inmiddels staat zijn slaggemiddelde voor Hagerstown Suns na 33 wedstrijden in de Class A South Atlantic League op .323 met drie homeruns. Dat leverde de catcher een selectie op als wisselspeler voor de Northern Division. De South Atlantic League All Star Game wordt dit jaar voor de 55e keer gehouden. Hickory Crawdads, waarvoor binnenvelders Nick Urbanus en Juremi Profar dit seizoen speelden, is op 17 juni de gastheer.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page