Boekhoudt slaat DOOR Neptunus naar winst

In aantal honkslagen was Vaessen Pioniers vanavond beter (6-8) dan koploper DOOR Neptunus. Maar in punten maakte catcher Gianison Boekhoudt het verschil voor de Rotterdammers: 4-2. Hij bezorgde zijn ploeg vanavond in het Neptunus Familiestadion de tweede overwinning op Vaessen Pioniers in drie dagen tijd.

De wedstrijd werd voor een belangrijk deel bepaald door de pitchers Diegomar Markwell (3-1-6-0) en Elton Koeiman (2-2-5-1). De pitcher van de Hoofddorpse ploeg hield zes innings stand. Markwell zelfs acht. Hij verliet pas de heuvel nadat Dè Flanegin het eerste punt voor de Hoofddorpse bezoekers had gescoord. Na zijn tweehonkslag werd de Arubaan binnengeslagen via rake klappen van Max Draijer en Zerzinho Croes.

Aan Rotterdamse zijde had op dat moment echter al een andere Arubaanse honkballer het verschil gemaakt. Catcher Gianison Boekhoudt kon in de tweede inning de score openen. Twee innings later sloeg hij met zijn vierde homerun van dit seizoen DOOR Neptunus naar 3-0. In zijn ronde over de honken nam Boekhoudt zijn ploeggenoot Dwayne Kemp mee.
In de zesde inning maakte Urving Kemp (vier wijd) er nog 4-0 van na een honkslag van Stijn van der Meer (2 uit 4) op het pitchen van reliever Steven van Groningen.

Lastig

Zerzinho Croes (Vaessen Pioniers) en Stijn van der Meer (DOOR Neptunus).

Zerzinho Croes (Vaessen Pioniers) en Stijn van der Meer (DOOR Neptunus).
Foto: © Robert Bos

DOOR Neptunus-closer Berry van Driel maakte het zich in de negende inning nog even knap lastig. Hij moest hits toestaan aan Vince Rooi en Mark-Jan Moorman, waardoor Vaessen Pioniers terug kon komen tot 4-2, maar hield de schade met strikeouts voor Dè Flanegin en pinch-hitter Taylor Clemensia verder beperkt.

Met de 4-2 zege behoudt DOOR Neptunus na vijf wedstrijden zijn ongeslagen status in de tweede periode. Vaessen Pioniers, dat na de nederlaag van dinsdag al was teruggezakt tot de zesde plaats in het klassement, wist tot dusver nog maar één wedstrijd te winnen.
Met de dubbele zege van deze week op de Hoofddorpse honkballers heeft de landskampioen bovendien goede zaken gedaan voor het totaalklassement. Het verschil met Pioniers is inmiddels opgelopen tot negen punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page