Cuba uitgenodigd voor World Port Tournament

Zesvoudig winnaar Cuba is één van de vier teams, die een uitnodiging hebben ontvangen voor het World Port Tournament van 2015. De vijftiende editie van dit Rotterdamse toernooi wordt gehouden van zondag 19 tot en met zondag 26 juli 2015.

Sinds Cuba in 1997 het nationale team naar het World Port Tournament heeft gestuurd, won het land het toernooi al zes keer. Alleen in 1999 (van Nederland) en 2007 (van Chinese Taipei) werd de finale verloren.

De komende maand ontbreken de Cubaanse honkballers wel op de Haarlemse Honkbalweek. Drie andere deelnemers die in juli uitkomen tijdens de Honkbalweek, hebben ook voor het World Port Tournament van volgend jaar een uitnodiging ontvangen. Naast gastheer Nederland zijn dat de Verenigde Staten en Chinese Taipei. De organisatie van het World Port Tournament heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Finale

Chinese Taipei is, evenals Cuba, sinds 1997 met het nationale team vertegenwoordigd. De Aziatische ploeg werd in 2011 winnaar. De Verenigde Staten ontbraken tijdens de laatste drie edities, nadat in 2007 een derde plaats was behaald. Dat was tot dusver de enige keer dat het nationale team van de Verenigde Staten in Rotterdam deelnam aan het World Port Tournament.

Het achtdaagse honkbaltoernooi in Rotterdam wordt zondag 26 juli 2015 afgesloten met de finale.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page