Team North wint All Star Game van uitgedund Team South

Team North is vandaag het eerste team geworden, dat een All Star Game twee jaar op rij heeft weten te winnen. De formatie van hoofdcoach Robert Klaver won in Hoofddorp op het veld van Vaessen Pioniers de vijfde editie van de All Star Game met 14-6. Na afloop werd Danny Rombley (3 uit 4) uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Het was de derde overwinning voor Team North in de jonge vijfjarige historie van de Nederlandse All Star Game. Maar zo eenvoudig als het vandaag ging, ging het nog niet eerder. Met twee dagen voor de start van het Europa Cup-toernooi in Brno hield Team South-coach Evert-Jan ’t Hoen een groot aantal spelers uit zijn Neptunus-selectie vandaag aan de kant. Zoals pitchers Diegomar Markwell en Berry van Driel, tijdens de internetstemming door het publiek gekozen.

Vorig jaar startte Team South nog met acht spelers van DOOR Neptunus aan de vierde All Star Game. Vanmiddag waren dat er in Hoofddorp slechts twee. Daarmee werd meteen de ongelijke verdeling van de teams in de huidige opzet van de All Star Game duidelijk. “Eigenlijk zou je opnieuw moeten kijken naar de indeling van de teams”, liet hoofdcoach ’t Hoen voorafgaand aan de wedstrijd al weten. Al kon de DOOR Neptunus-coach zich er niet al te druk om maken. “Je speelt met wat je hebt.”

Europese verplichtingen

Michael Duursma (L&D Amsterdam) in actie voor Team North.

Michael Duursma (L&D Amsterdam) in actie voor Team North.
Foto: © Rob Jelsma

Vorig jaar besliste Team North de wedstrijd pas in de achtste inning. Maar zonder een grote inbreng van de spelers van DOOR Neptunus was het duel vandaag rap beslist. Via tien hits liep Team North al na vier innings uit naar een 12-2 voorsprong. Team South, met nu vooral spelers van UVV, AdoLakers en Mampaey The Hawks binnen de gelederen, kon nauwelijks gevaarlijk worden.

Waar bij Team South internationals Markwell, Yntema en Van Driel wel op de bank moesten blijven zitten, ondervond Klaver bij Team North weinig hinder van de naderende Europa Cup-toernooien. Met Rob Cordemans, David Bergman en Kevin Heijstek had hij wel drie internationals voorhanden, die niet werden belemmerd door Europese verplichtingen. Het drietal stond samen in zes innings maar twee punten toe.

Onoverbrugbaar

Uiteindelijk scoorde Team South vandaag zesmaal, waarbij een grote rol was wegegelegd voor Gilmer Lampe. De speler van UVV scoorde in de tweede en vierde inning en sloeg in de vijfde inning met een tweehonkslag ook nog eens twee ploeggenoten binnen. Maar op dat moment was de achterstand voor Team South al onoverbrugbaar geworden.
Bij een 3-1 voorsprong had Bas Nooij in de derde inning met een tweehonkslag de honken schoongeveegd. Hij vergrootte daarmee de voorsprong naar 6-1.  Een inning later sloeg Jeffrey Arends met een tweehonkslag twee ploeggenoten binnen. Bovendien scoorde Team North zelfs tweemaal op een opofferingsslag van Zerzinho Croes.

Team North kwam dit duel tot veertien hits op het pitchen van zes verschillende spelers. Geen enkele daarvan was afkomstig van landskampioen DOOR Neptunus. En dat deed Team North op zijn beurt zonder inbreng van onder meer de geblesseerde Kevin Weijgertse (Mr.Cocker HCAW) en Bas de Jong (L&D Amsterdam). Beide spelers waren wel vandaag in Hoofddorp aanwezig. “Het is een dagje lol en vooral een eer om door een verkiezing te worden gekozen”, laat De Jong weten. “Je staat toch tussen de meest favoriete spelers uit de hoofdklasse.” Niettemin gaf de buitenvelder van L&D Amsterdam er voorkeur aan zijn geblesseerde vinger extra rust te geven.

Meest Waardevolle speler

Danny Rombley

Danny Rombley.
Foto: © Rob Jelsma

Met een slaggemiddelde van .430 is De Jong de beste speler in de Nederlandse hoofdklasse. Vorig jaar was hij al de beste slagman en Meest Waardevolle Speler uit de hoofdklasse. Dit jaar heeft hij die draad alweer snel opgepakt. “Ik doe dit al een aantal jaren. Dan merk ik dat ik vrij word in mijn hoofd. Ik hoef me over minder zaken druk te maken.”

Maar ook zonder de inbreng van De Jong kwam de zege voor Team North geen enkel moment in gevaar. Met drie hits, twee runs en één binnengeslagen punt in vijf slagbeurten werd Danny Rombley voor Team North uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de vijfde All Star Game. De aanval bij Team North werd verder geleid door onder meer Dirk van ’t Klooster (2 uit 4 met drie gescoorde punten) en Vince Rooi (2 uit 4 met drie binnengeslagen en twee gescoorde punten).

Prachtig

Erg getreurd om het verlies was hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen niet. “Dit zijn vooral leuke wedstrijdjes, waarbij winst niet het belangrijkste is”, aldus de hoofdcoach van DOOR Neptunus. “Je speelt dit soort wedstrijden meer voor de fans. Als ik met de Little League hier zoveel wedstrijden bezig zie, dan vind ik dat prachtig om te zien. Er loopt veel talent rond.”

Ondanks de nederlaag tekent ’t Hoen graag voor een derde jaar op rij als hoofdcoach van Team South.  “Als dat zou betekenen dat wij dan weer de Holland Series hebben bereikt, dan wil ik dat elk jaar wel.”

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
ALL STAR SOUTH  0 1 0 1 2 0 0 2 0  6 10 4 
ALL STAR NORTH  0 2 4 6 1 0 0 1 X 14 14 3

Pitchers All Star South
Kenny van den Branden (2): 2-2-3-1
Henk van Heijningen (1): 0-2-2-1
Danny Forte (6 man): 0-0-5-1
Jurandy Girigori (2): 0-2-2-1
Kevin van Veen (2): 0-0-0-0
Timo van Ancum (1): 1-1-2-0

Pitchers All Star North
Rob Cordemans (2): 0-1-3-0
David Bergman (2): 1-0-2-2
Ivan Granados (1): 1-2-2-0
Kevin Heijstek (1): 1-0-0-0
Maickel Rietel (1): 1-0-0-0
Sedley Karel (1): 1-2-3-1
Bayron Cornelisse (1): 0-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page