Europa Cup-toernooien dinsdag van start

In Hoofddorp en in Brno gaan vanaf morgen de Europa Cup-toernooien van start. Twaalf teams strijden om twee toegangsbewijzen voor de European Champions Cup later dit jaar. Voor Nederland nemen landskampioen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers deel.

Vaessen Pioniers ontvangt vanaf morgen teams uit vijf verschillende landen. Aan het toernooi in Hoofddorp nemen, naast gastheer Vaessen Pioniers, Kotlarka Praha (Tsjechië), Nettuno B.C. (Italië), Rouen Huskies (Frankrijk), Solingen Alligators (Duitsland) en T&A San Marino deel.

Het is voor het eerst sinds 2010 dat Pioniers in actie komt op een Europa Cup-toernooi. In het Tsjechische Brno werden vier jaar geleden drie van de vijf wedstrijden verloren. Door de nederlagen tegen het Italiaanse Fortitudo Bologna, het Tsjechische Draci Brno en Heidenheim Heidekoepfe uit Duitsland liepen de honkballers uit Hoofddorp plaatsing voor de Final Four mis.

Ereherstel

Op eigen veld krijgt Vaessen Pioniers de komende week kans op ereherstel. De formatie van hoofdcoach Robert Klaver krijgt het niet eenvoudig met twee ploegen uit de Italian Baseball League in de poule. Zowel de honkballers van Nettuno als van San Marino reizen af naar Hoofddorp.

Vaessen Pioniers start het toernooi morgenavond om 19.30 uur tegen Kotlarka Praha, momenteel de nummer drie van Tsjechië met achttien overwinningen uit 26 wedstrijden. Bij Kotlářka Praha speelt de Amerikaanse pitcher TJ Macy, die in 2012 in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor AdoLakers. Macy (2.82) gooide tot dusver 64 keer drie slag in 51 innings. De beste slagman bij de Tsjechische ploeg is Jakub Sládek (.398). Hij kwam dit seizoen al tot veertien homeruns. Verder heeft het team de beschikking over de Cubaan Barrios Basilio (.208), de Venezolaan Rubenagel Fuenmayor (.370) en de Australiër Jackson Brebner (.281).

Programma Vaessen Pioniers
Dinsdag om 19.30 uur tegen Kotlářka Praha
Woensdag om 20.00 uur tegen Rouen Huskies
Donderdag om 19.30 uur tegen T&A San Marino
Vrijdag om 19.30 uur tegen Solingen Alligators
Zaterdag om 19.30 uur tegen Nettuno

Nationale titel

DOOR Neptunus komt deze week na een jaar afwezigheid weer in actie op het Europese podium. In 2012 verloor de Rotterdamse ploeg op eigen veld van het Franse Rouen Huskies en het Italiaanse Nettuno, waardoor DOOR Neptunus de finale misliep. Vandaag zijn de Rotterdammers op het vliegtuig gestapt voor hun reis naar Tsjechië.

Daar komen ze de komende dagen in actie op het veld van de Tsjechische kampioen Draci Brno, momenteel de nummer twee in het klassement. Morgenmiddag start DOOR Neptunus zijn Europa Cup-toernooi met een wedstrijd tegen KNTU Elizavetgrad. Neptunus treft daarmee, op papier, meteen de meest eenvoudige tegenstander. De honkballers uit Oekraïne plaatsten zich vorig jaar via het kwalificatietoernooi voor het A-toernooi. In de finale werd toen het Zwitserse Bern Cardinals met 8-3 verslagen. Hierna volgden in eigen land ook nog de nationale titel en de bekerwinst.

De andere deelnemers aan het Europese clubtoernooi in Brno zijn gastheer Draci Brno, het Duitse Buchbinder Legionaere, het Franse Senart Templiers en de torenhoge favoriet ASD Rimini uit Italië. Senart Templiers plaatste zich vorig jaar via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi.

Programma DOOR Neptunus
Dinsdag om 15.00 uur tegen KNTU Elizavetgrad
Woensdag om 15.00 uur tegen Buchbinder Legionaere
Donderdag om 10.30 uur tegen Senart Templiers
Vrijdag om 10.30 uur tegen ASD Rimini
Zaterdag om 19.30 uur tegen Draci Brno

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page