Balentien aan de kant bij Japanse club

Buitenvelder Wladimir Balentien is door Yakult Swallows van het roster gehaald. De honkballer van Curaçao ondervindt teveel hinder van een blessure aan zijn achillespees. De Japanse Homerun King sloeg dit seizoen in 58 wedstrijden tot dusver achttien homeruns.

Balentien liep al langere tijd met klachten rond. Uiteindelijk werd de pijn tijdens de wedstrijd van afgelopen vrijdag teveel voor de Nederlandse international, waarna hij door zijn club Yakult Swallows tijdelijk van het roster werd gehaald om zijn achillespees rust te kunnen geven.

De wedstrijd van vrijdag werd uiteindelijk gewonnen door Rakuten Eagles gewonnen met 8-2. Balentien speelde nog wel het gehele duel als linksvelder met één honkslag in vier slagbeurten. Andruw Jones, de andere Nederlandse international in de Japanse Nippon Professional Baseball (NPB), sloeg voor Rakuten één honkslag en kreeg eenmaal vier wijd in vier slagbeurten.

Tegenslag

Balentien werd op 1 juni in de achtste inning van het duel tegen Softbank Hawks ook al uit de wedstrijd gehaald, nadat hij zijn linker achillespees had verrekt tijdens het honklopen. Begin mei miste hij door dit kwetsuur bovendien al twee wedstrijden op rij.

Balentien staat in ieder geval tien dagen buitenspel, maar de kans is groot dat hij pas ergens in juli op het veld terug kan keren voor Yakult Swallows. Het is de tweede tegenslag voor Yakult Swallows, nadat eerder deze maand al bekend werd dat de Puerto Ricaan Orlando Roman onder het mest moet om een blessure aan zijn elleboog te verhelpen. De 35-jarige pitcher, dit seizoen goed voor een verdiende puntengemiddelde van 0.56, vertrekt voor zijn operatie vandaag naar de Verenigde Staten.

Laatste plaats

Door de verplichte rust van Balentien krijgt Andruw Jones deze dagen de kans om zijn eilandgenoot in het homerunklassement in te halen. Jones sloeg zondag zijn zestiende homerun van het seizoen en verhoogde bovendien zijn slaggemiddelde naar .227. Hij kwam in de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Yomiuri Giants tot vier hits, waaronder een solohomerun in de negende inning. Het was zijn eerste wedstrijd met vier honkslagen sinds 22 augustus vorig jaar.

Balentien speelde met 58 wedstrijden in drie wedstrijden minder, maar kwam tot dusver tot een slaggemiddelde van .283 met achttien homeruns. Daarmee is zijn eigen homerunrecord van vorig jaar (zestig homeruns) vooralsnog ver buiten bereik.
Hij is zelfs geen leider in het homerunklassement van de Central League. Dat is momenteel voormalig Major Leaguer Brad Eldred (Hiroshima Toyo Carp), die in 61 wedstrijden al 21 homeruns sloeg. In de Pacific League deelt Jones de eerste plaats met de Dominicaan Wily Mo Pena (Orix Buffaloes).

Loek van Mil

Yakult Swallows staat momenteel op een vijfde plaats in de Central League. Daarmee doet de ploeg van Balentien het beter dan titelverdediger Rakuten Eagles. Het team van Andruw Jones staat sinds zaterdag op een zesde en laatste plaats in de Pacific League. Het is voor het eerst sinds 2 juli 2011 dat Rakuten Eagles op de laatste plaats staat.

De Nederlandse pitcher Loek van Mil wacht nog altijd op zijn debuut in de Japanse NPB. De honkballer uit Oss komt momenteel uit voor het tweede team van landskampioen Rakuten Eagles in de Eastern League. Van Mil speelde dertien wedstrijden en behaalde één overwinning, twee nederlagen en vier saves. Hij gooide dertien keer drie slag en twaalf keer vier wijd in achttien innings en heeft een verdiende puntengemiddelde van 6.50.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page