DOOR Neptunus opent Europa Cup met winst

DOOR Neptunus is het Europa Cup-toernooi in Brno begonnen met een eenvoudige overwinning op KNTU Elizavetgrad. De honkballers uit Rotterdam werden in het zadel geholpen door een handjevol fouten. van de landskampioen uit Oekraïne. Dat leverde uiteindelijk een 6-0 shut-out op.

Waar de Italiaanse favorieten Rimini in Brno en Nettuno in Hoofddorp al direct op de eerste dag van de twee Europa Cup-toernooien een lelijke misstap maakten, bleef DOOR Neptunus vanmiddag wel aan de goede kant van de score. Tegen laagvlieger KNTU Elizavetgrad uit Oekraïne kwamen de Rotterdamse honkballers geen enkel moment in gevaar.

Dwayne Kemp (honkslag) opende de score in de tweede inning na een tweehonkslag van zijn jongere broer Urving. Hierna maakte KNTU vier fouten, waardoor DOOR Neptunus in twee innings tijd snel kon uitlopen van 1-0 naar 5-0. In de vijfde inning kwam de eindstand al op het scorebord.

Teleurgesteld

Spelers van DOOR Neptunus volgen de wedstrijd vanuit de dug-out.

Spelers van DOOR Neptunus volgen de wedstrijd vanuit de dug-out.
Foto: © Monique Dijkshoorn

Zelf maakte DOOR Neptunus ook twee fouten, allebei in de vierde inning. Maar op het pitchen van Misja Harcksen (4-1-0-2) kwam KNTU Elizavetgrad in de eerste vier innings niet tot een honkslag. Pas op reliever Floris Timmer (0-1-1-0) sloeg Roman Boiko in de achtste inning de eerste en uiteindelijk enige Oekraïnse hit. Jorian van Acker gooide voor de Rotterdammers de laatste inning.

De Nederlandse landskampioen hield zodoende zijn tegenstander zonder teveel inspanning puntloos. Uiteindelijk won DOOR Neptunus het duel met 6-0. Na afloop konden de honkballers uit Rotterdam hooguit teleurgesteld zijn dat zij het karwei niet in zeven innings hadden weten af te maken. In acht slagbeurten kwamen de Rotterdammers tot acht hits. Dwayne Kemp was dit duel de enige speler met twee honkslagen.

                   1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
KNTU ELISAVETGRAD  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 1 4
DOOR NEPTUNUS      0 1 1 3 1 0 0 0 X  6 8 2

Pitchers KNTU Elizavetgrad
Serhiy Shtapura (3+5 man): 0-2-5-4
Vitalyi Churkhriy (5): 2-1-3-0

Pitchers DOOR Neptunus
Misja Harcksen (5): 4-1-0-2
Floris Timmer (3): 0-1-1-0
Jorian van Acker (1): 0-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page