Franse honkballers zorgen voor stunt in Brno

Templiers de Sénart heeft al in de eerste wedstrijd van het Europa Cup-toernooi in Tsjechië voor een enorme stunt gezorgd. In Brno versloegen de Franse honkballers de torenhoge favoriet Rimini met 6-1. De Cubaanse pitcher Raudelin Legra gooide de complete wedstrijd.

De Franse ploeg, dat zich vorig jaar via het kwalificatietoernooi had geplaatst, had vandaag lak aan de reputatie van de sterke Italiaanse honkballers. Rimini, dat met pitcher Roberto Corradini (0-3-2-0 in vijf innings) rustig aan het Europese clubtoernooi dacht te beginnen, kwam bedrogen uit.

Namens Templiers de Sénart legde de Cubaanse pitcher Raudelin Legra (5-5-4-1), die de afgelopen seizoenen op Cuba uitkwam voor Holguin, de honkballers van Rimini het zwijgen op. Legra stond tot aan de zevende inning alleen een honkslag toe aan midvelder Leonardo Zileri (derde en zesde inning). Het leverde echter geen serieuze kans op.

Effectief

In de zesde inning was het echter de Franse midvelder Jacques Boucheron die wel effectief was. Met volle honken sloeg hij Romai Martinez-Scott en Florian Peyrichou over de thuisplaat. Die klap kwamen de Italiaanse honkballers niet meer te boven. Alex Romero scoorde nog wel een punt in de zevende inning, maar in de gelijkmakende slagbeurt liep de Franse ploeg nog verder uit. Onder meer een driehonkslag van Florian Peyrichou en een tweehonkslag van Pierrick Lemestre brachten het verschil op 6-1.

Templiers de Sénart kwam dit duel tot zeven hits op vijf verschillende pitchers. Daarmee zijn de honkballers van Templiers de Sénart, aankomende donderdagochtend de tegenstander van DOOR Neptunus, het Europa Cup-toernooi in Brno bijzonder sterk begonnen. Later vanmiddag komt het Rotterdamse Neptunus ook voor het eerst in actie. Tegenstander is dan de Oekaïnse landskampioen KNTU Elizavetgrad.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page