Hernández leidt Vaessen Pioniers naar eerste winst

Met twaalf strikeouts in acht innings heeft Ricardo Hernández vanavond Vaessen Pioniers naar de eerste zege op het Europa Cup-toernooi gegooid. De Venezolaanse pitcher zorgde er eigenhandig voor dat de minimale voorsprong voor de Hoofddorpse ploeg geen enkel moment in gevaar kwam. Pioniers won uiteindelijk met 2-0.

Het goede heuveloptreden van de Venezolaanse pitcher kwam Vaessen Pioniers vandaag goed uit. De Hoofddorpse slagploeg kwam zelf niet verder dan twee punten. In de eerste inning opende Danny Rombley de score na zijn driehonkslag. Vijf innings later maakte Vince Rooi (vier wijd) er 2-0 van op een hit van Mark Duursma. Het bleven de enige punten van deze wedstrijd. De gastheer kwam vanavond op eigen veld niet verder dan zes hits.

Maar met Hernández op de heuvel was dat ook geen probleem. De Hoofddorpse troef opende het duel al met drie keer drie slag op rij. Pas in de derde inning werd Adam Matšuka na zijn hit de eerste honkloper. Maar met een strikeout en dubbelspel drukte Pioniers deze aanval de kop in. In de vijfde inning sloeg rechtsvelder Matšuka opnieuw een honkslag. Maar opnieuw zonder resultaat.

Gevaarlijk

Danny Rombley (Vaessen Pioniers).Foto: © Robert Bos

Danny Rombley (Vaessen Pioniers).
Foto: © Robert Bos

Alleen in de zevende inning werd Kotlárka Praha gevaarlijk. Na onder meer hits van Jakub Sládek en Jakub Vančura kreeg juist Matuška de kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen. Hernández was echter gewaarschuwd en zette de Tsjechische rechtsvelder ditmaal met vier wijd op de honken. De volgende slagman Barrios Basilio werd hierna voor de tweede keer dit duel met drie slag aan de kant gezet om de Tsjechische ploeg op de nul te houden.

Uiteindelijk kwam Hernández tot twaalf keer drie slag voordat hij in de negende inning werd vervangen door Bayron Cornelisse. De Hoofddorpse closer pakte de draad op en gooide zelf ook nog eens twee keer drie slag om de wedstrijd in stijl af te sluiten.
Kotlárka Praha kwam zodoende niet verder dan vier honkslagen. Vaessen Pioniers produceerde er zes, waaronder twee voor Kevin Dirksen (2 uit 3) en twee voor Danny Rombley (2 uit 4). Vince Rooi kwam in al zijn vier slagbeurten met vier wijd op de honken.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E 
KOTLARKA PRAHA   0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 4 1
VAESSEN PIONIERS 1 0 0 0 0 1 0 0 X  2 6 0

Pitchers Kotlárka Praha
Marek Červenka (6): 3-5-5-1
Michael Král (2): 0-1-1-0

Pitchers Vaessen Pioniers
Ricardo Hernández (3): 12-2-4-0
Bayron Cornelisse (1): 2-1-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page