Ook Rouen Huskies te sterk voor Italianen

Ruim twee uur na de stunt van Templiers de Sénart hebben de honkballers van Rouen Huskies het Franse honkbalfeest compleet gemaakt. Na de zege van de honkballers uit Sénart op Rimini versloeg op ruim negenhonderd kilometer afstand de ploeg uit Rouen ook een Italiaanse tegenstander van formaat.

In het Tsjechische Brno verraste Templiers de Sénart eerder op de dag tijdens de eerste wedstrijd van het Europa Cup-toernooi de sterke Italiaanse ploeg van Rimini. Ruim twee uur later kreeg ook Hoofddorp direct in zijn openingswedstrijd een enorme stunt te zien. En ook nu door honkballers uit Frankrijk. Op het tweede veld van het honkbalcomplex in Hoofddorp brak Rouen Huskies in de negende inning van de wedstrijd tegen Nettuno een puntloze wedstrijd open. Tot dat moment heersten de pitchers Owen Ozanich (7-0-8-1) en José Lorenzo (9-3-5-0).

In de negende inning profiteerde Rouen Huskies van een kostbare veldfout. Even daarvoor had de Franse ploeg na een honkslag van Jordan Rogers en vrije lopen voor Boris Marche en Arthur Paturel lopers op alle honken gekregen. De Dominicaanse pitcher Lorenzo werd hierop vervangen door zijn landgenoot Rodney Rodriguez.

Grote domper

Dat leek goed uit te pakken nadat pinch-hitter Oscar Combes met twee man uit een eenvoudige grondbal sloeg naar derde honkman Melvin Sforza. Zijn aangooi ging echter zo mis, dat alle drie de honklopers de thuisplaat konden passeren. Met een strikeout voorkwam closer Rodriguez hierna verdere schade, maar was het leed al geleden.

In de gelijkmakende negende slagbeurt maakte voor de Franse ploeg closer Jason Daniels het karwei vakkundig af. Hij stond nog wel twee lopers op de honken toe na een hit en vier wijd, maar gooide met drie slag voor Manuel Giusti alsnog de wedstrijd uit. De 0-3 shut-out is daarmee de tweede grote domper voor het Italiaanse honkbal op de openingsdag van de twee Europa Cup-toernooien. Voor de honkballers uit Nettuno was de nederlaag extra zuur. Zij waren pas gisteravond na een busreis van 36 uur in Hoofddorp gearriveerd.

Eer

T&A San Marino redde vanmiddag de eer voor de Italian Baseball League. De honkballers uit het ministaatje, die uitkomen in de Italiaanse competitie, wisten na de nederlagen van Rimini en Nettuno wel te winnen. Voor San Marino hield de Venezolaanse voormalig profhonkballer Junior Guerra (6-2-1-2) de slagploeg van Solingen Alligators zeven innings lang op slechts één honkslag.

Mattia Reginato sloeg met een honkslag in de eerste inning zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. Die kwam hierna niet meer in gevaar. Pas op closer Yovany D’Amico slaagden de Duitse honkballers er in de negende inning in om nog te scoren. Met een tweehonkslag sloeg Florian Götze twee ploeggenoten over de thuisplaat om de eindstand op 5-2 te bepalen. T&A San Marino kwam dit duel tot veertien hits, waaronder dire voor Nicholas Morreale. Solingen Alligators produceerde slechts drie hits, waaronder twee tweepitters in de negende inning.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page