DOOR Neptunus walst over Legionäre heen

DOOR Neptunus heeft zich vanavond met negentien honkslagen langs Buchbinder Legionäre geslagen. Raily Legito leidde de aanval met vijf punten en een solohomerun in de zesde inning. Uiteindelijk zegevierde de Nederlandse landskampioen met 4-14.

De formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen opende het duel al direct met drie punten na tweehonkslagen op rij van Raily Legito en Dwayne Kemp. Vanaf dat moment hadden de honkballers uit Rotterdam volledige controle over hun tegenstander uit het Duitse Regensburg.

Alleen in de tweede inning wist DOOR Neptunus niet te scoren. Maar in de overige innings bleef de Rotterdamse ploeg de druk opvoeren. Het leidde uiteindelijk tot maar liefst negentien hits, waaronder drie voor uitblinker Legito (3 uit 4) en voor Urving Kemp (3 uit 4). Vijf andere spelers sloegen elk twee hits. Dwayne Kemp sloeg drie ploeggenoten binnen.

Groot verschil

DOOR Neptunus produceerde negentien honkslagen.

DOOR Neptunus produceerde negentien honkslagen.
Foto: © Monique Dijkshoorn

Hoewel DOOR Neptunus het karwei niet in zeven innings wist te klaren, eindigde het duel toch met groot verschil.

Bij een 3-7 voorsprong na vijf innings diende Neptunus in de zesde slagbeurt definitief de genadeklap toe. De Nederlandse landskampioen liep uit tot 3-10. Uiteindelijk werd het 4-14 na de negen volledige innings. Voor de Rotterdamse honkballers was het al de tweede overwinning op rij tijdens het Europa Cup-toernooi in Brno.

 

                     1 2 3 4 5 6 7 8 9   R  H E
DOOR NEPTUNUS        3 0 1 2 1 3 1 1 2  14 19 2
BUCHBINDER LEGIONÄRE 1 0 0 0 2 1 0 0 0   4 10 1

Pitchers DOOR Neptunus
Diegomar Markwell (5): 5-2-8-2
Jorian van Acker (2): 1-0-1-0
Kevin Kelly (1): 3-1-1-0
Berry van Driel (1): 0-0-0-0

Pitchers Buchbinder Legionäre
Jonathan Eisenhuth (4): 0-2-11-0
Luca Patschke (2): 0-2-4-0
Erc Harms (3): 1-3-4-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page