Franse euforie na nederlaag abrupt ten einde

Een dag na de Franse euforie door de zeges van op twee sterke Italiaanse clubs, kwam vanmiddag aan alle vreugde abrupt een einde. De honkballers van Templiers de Sénart verkeken zich lelijk op KNTU Elizavetgrad. De Oekraïnse ploeg won in de tie-break met 4-3.

De eerste dag van de Europa Cup-toernooien werd een historische voor het Franse honkbal. Templiers de Sénart versloeg in Brno de Italiaanse favoriet Rimini. Later op de dag zorgde ook Rouen Huskies in Hoofddorp voor een enorme verrassing door Nettuno te verslaan.

Maar zo goed als het gisteren ging, zo slecht liep het vandaag met één van de Franse deelnemers af. Aan de ongeslagen status van Templiers de Sénart kwam vanmiddag in Brno al een einde in de wedstrijd tegen KNTU Elizavetgrad, gisteren nog de verliezer van het duel tegen DOOR Neptunus.

Achterstand

Pierrick Lemestre (4-4-4-2 in 8 1/3 inning) stond acht innings lang voor Templiers de Sénart slechts drie honkslagen toe, maar zag zijn ploeg na punten in de derde en vierde inning wel op een 2-0 achterstand komen. Pas in de zesde inning kon de Franse ploeg iets aan de achterstand doen. Na twee vrije lopen sloegen Pierrick Lemestre en Jacques Boucheron honkslagen om de achterstand te verkleinen tot 2-1.

In de negende inning nam Templiers de Sénart via een tweehonkslag van Florian Peyrichou en een hit van Raudelin Legra zelfs de leiding in de wedstrijd over. Maar een derde Oekraïnse punt in de tweede helft van de negende inning maakte alsnog een verlenging nodig.
Daarin voorkwam KNTU Elizavetgrad door onder meer een pick-off en een strikeout een tegenpunt. Doordat Templiers de Sénart in de gelijkmakende tiende slagbeurt zelf in de fout ging, kon pinch-runner Ievgenii Poliakov het winnende punt scoren: 4-3.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page