Goed herstel van Rimini tegen Draci Brno

De honkballers van Rimini hebben zich goed hersteld van de pijnlijke nederlaag van een dag eerder. In Brno versloegen de Italiaanse honkballers gastheer Draci Brno met 7-0. Het was voor Draci Brno de eerste nederlaag van dit toernooi.

Met de Nederlandse scheidsrechter Winfried Berkvens achter de thuisplaat vertouwde Rimini vanavond op zijn troef Michael Ekstrom (9-2-3-1), de beoogde starter voor een eventuele finale op zondag. De voormalig Major Leaguer moest in zeven innings alleen een honkslag toestaan aan Jakub Hajtmar (derde en zesde inning) en Michal Ondracek (vijfde inning). Maar daaromheen gooide hij ook negen strikeouts om de wedstrijd volledig onder controle te houden.

Waar de Tsjechische gastheer het antwoord schuldig moest blijven, nam Rimini snel een comfortabele voorsprong. Lorenzo Di Fabio (vier wijd) opende in de tweede inning de score op een tweehonkslag van Riccardo Babini. Een inning en vier hits later was die voorsprong al opgelopen tot 4-0. Uiteindelijk kwam Rimini tot elf honkslagen en scoorde het zevenmaal. Midvelder Leonardo Zileri produceerde vier honkslagen en scoorde tweemaal.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page