Italiaanse Nettuno in Hoofddorp opnieuw onderuit

Was de 0-3 nederlaag gisteren tegen Rouen Huskies al pijnlijk, vandaag kregen de honkballers van Nettuno nog een grotere klap te verwerken. In Hoofddorp ging de Italiaanse ploeg in zeven innings hard onderuit tegen Solingen Alligators: 11-1. Op het nabijgelegen veld wist T&A San Marino wel zijn tweede wedstrijd op rij te winnen.

De Duitse honkballers, met onder meer voormalig Mr.Cocker HCAW-speler André Hughes binnen de gelederen, had vandaag geen enkele genade met Nettuno, de Europees clubkampioen van onder meer 2008 en 2009.

Al in de tweede inning sloeg Solingen Alligators op het pitchen van Yuri Morellini hard toe. Twaalf spelers betraden in deze slagbeurt het slagperk. Via zes hits scoorde de ploeg zevenmaal. Florian Götze sloeg een driehonkslag, terwijl de zeer ervaren Dominik Wulf met een tweepitter drie man binnensloeg.

Fout

Die voorsprong liep in de slagbeurten hierna door onder meer een twee- en een driehonkslag van Tanner Leighton (4 uit 4) zelfs nog verder op tot 10-0. Ondertussen hield de Duitse international André Hughes de Italiaanse slagploeg vijf innings lang op slechts twee hits. Pas nadat Dominik Wulf het pitchen over had genomen, zag Mrco Caradonna kans om iets aan de achterstand te doen: 10-1.

Wulf corrigeerde zelf zijn fout en sloeg in de zevende inning met een honkslag het elfde punt binnen om de wedstrijd alsnog vroegtijdig te kunnen beëindigen. Uiteindelijk kwam Nettuno dit duel niet verder dan drie hits. Het was daarmee de tweede nederlaag op rij voor de Italiaanse ploeg, dat daarmee het Europa Cup-toernooi op historisch slechte wijze is begonnen.

Homerun

De honkballers van T&A San Marino wisten vanmiddag in de wedstrijd tegen Kotlarka Praha wel te winnen, maar eenvoudig ging ook dat niet. Pas in de achtste inning wist Jairo Ramos Gizzi de wedstrijd te beslissen. De ploeg uit de Italiaanse competitie keek zelfs enige tijd tegen een 3-0 achterstand aan. Die drie punten werden allemaal gescoord in de vierde inning na een homerun van de Tsjech Jakub Sládek.

Het antwoord van T&A San Marino volgde pas in de zesde inning. Tot dat moment had de ploeg nog geen antwoord gehad op het pitchen van TJ Macy (5-3-9-4 in negen innings), voormalig speler van het Haagse AdoLakers. Maar via onder meer tweehonkslagen van Lorenzo Avagnina en Jairo Ramos Gizzi brachten de honkballers uit het ministaatje de wedstrijd weer in balans.

Aan de leiding

In de achtste inning sloeg Ramos andermaal raak. Nu kon hij via een wilde worp en een Tsjechische veldfout uiteindelijk zijn ploeg voor het eerst dit duel op voorsprong brengen. Daarmee was het verzet van Kotlarka Praha gebroken en liep T&A San Marino in de laatste twee slagbeurten nog verder uit tot 3-7.

Voor de ploeg uit San Marino is het al de tweede overwinning van dit toernooi, nadat zij gisteren wel wisten te winnen van Solingen Alligators. Daarmee gaat T&A San Marino vooralsnog aan de leiding. Later vanavond komen ook nog het Franse Rouen Huskies en Vaessen Pioniers in actie. Beide teams wisten gisteren op de openingsdag met een shut-out te winnen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page