Corendon Kinheim hervat hoofdklasse met winst

Na een week pauze in verband met de All Star Game hebben zes teams uit de hoofdklasse de competitie vanavond hervat. De honkballers van Corendon Kinheim bleven vanavond ook tegen AdoLakers ongeslagen.

Corendon Kinheim opende vanavond in Haarlem de drieluik tegen AdoLakers met een 4-2 overwinning. Jeffrey Arends en Mervin Gario sloegen elk twee hits, waaronder een tweehonkslag en brachten daarmee samen drie van de vier punten binnen. Arends sloeg zowel in de eerste als in de zevende inning Quintin de Cuba binnen. Na het punt in de eerste Haarlemse slagbeurt moest Kinheim tot aan de zesde inning wachten op de volgende punten.

Op het pitchen van David Bergman (zeven innings) en Pim Walsma (één inning) kwam AdoLakers aanvankelijk niet tot scoren. Zelfs niet na de twee driehonkslagen van Edzul Robles.
Even leek de Haagse ploeg in de slotfase op het pitchen van Arshwin Asjes de wedstrijd nog te kantelen. Na een tweepunten-homerun van Brian Raap en een honkslag van opnieuw Robles kreeg AdoLakers de gelijkmaker in het slagperk. Een dubbelspel maakte echter een einde aan alle illusies van de Haagse ploeg. Beide ploegen kwamen vanavond tot negen hits, maar Corendon Kinheim bleek het meest effectief: 4-2.

Moeilijk

Met de vierde zege uit de tweede periode blijft Corendon Kinheim, evenals koploper DOOR Neptunus nog altijd ongeslagen. Achter deze twee ploegen kreeg L&D Amsterdam alleen de derde plaats in het klassement in handen. De honkballers van hoofdcoach Charles Urbanus profiteerden van de nederlaag van Mr.Cocker HCAW.

Niettemin moest L&D Amsterdam wel enige tijd wachten tot de winst een feit was. Pitcher Rob Cordemans (7-3-8-1) kon vanavond moeilijk in de wedstrijd komen. De Nederlandse international kreeg al in de eerste vier innings zeven honkslagen tegen en zag daarmee zelfs zijn team op een 1-2 achterstand komen.
Maar in de zesde inning zorgde Bas de Jong voor de verlossing. Na drie vrije lopen op rij sloeg de beste slagman uit de hoofdklasse de bal hard langs de lijn in het linksveld. Op deze tweehonkslag konden de jarige Jesse Aussems en Roeland Henrique hun ploeg langszij brengen. In diezelfde slagbeurt liep L&D Amsterdam zelfs nog uit naar 5-2. Een inning later kwam de 6-2 eindstand op het scorebord en kreeg Cordemans alsnog de winst op zijn naam.

Rally

Evenals L&D Amsterdam scoorde ook UVV vier punten in één inning om een achterstand in de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW weg te werken. Jasper Keijzer en Roy Seltenrijch hadden in de beginfase elk tweemaal voor de Bussumse ploeg gescoord voor de vroege 5-1 voorsprong. Maar die comfortable voorsprong werd in de vijfde inning door UVV van het scorebord geveegd.

Nick Peels opende de rally met een driehonkslag, waarna Joris van Ballegooy met een tweehonkslag twee punten binnensloeg. Hits van Gilmer Lampe en Dennis de Quint brachten hierna de wedstrijd in balans. Twee innings later zorgden punten van Van Ballegooy (vier wijd) en Lampe (tweehonkslag) op het pitchen van closer Tom de Blok alsnog voor een Utrechtse overwinning.
De wedstrijd werd na acht innings beëindigd. Mr.Cocker HCAW sloeg uiteindelijk met elf hits twee honkslagen meer dan zijn tegenstander, maar bleef in de Bussumse Vallei met lege handen achter. Keijzer (2 uit 4) en Seltenrijch (3 uit 4) sloegen voor HCAW vanavond beiden een driehonkslag.

Uitslagen:
Corendon Kinheim – AdoLakers: 4-2
L&D Amsterdam – Mampaey The Hawks: 6-2
Mr.Cocker HCAW – UVV: 5-7 (8 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page