DOOR Neptunus ook na derde wedstrijd nog ongeslagen

DOOR Neptunus heeft opnieuw goede zaken gedaan met het oog op kwalificatie voor de finale van aankomende zondag. De Nederlandse landskampioen was vanmiddag in Brno met 2-14 te sterk voor Templiers de Sénart, de Franse ploeg die eerder deze week nog verrassend won van Rimini. Het was al de derde overwinning op rij voor Neptunus tijdens het Europa Cup-toernooi.

Negen dagen geleden maakte DOOR Neptunus in de hoofdklassewedstrijd tegen Vaessen Pioniers al een unieke triple play. Vandaag deden tweede honkman Benjamin Dille, korte stop Dwayne Kemp en eerste honkman Gyenuar Lopez dat, met lopers op het eerste en tweede honk, nog eens dunnetjes over.

Het was tekenend voor de sterk spelende Rotterdamse honkballers, die vandaag ook aanvallend een uitstekende dag hadden. Nadat gisteren Raily Legito al de eerste homerun van het toernooi had geslagen, volgden vandaag Giansion Boekhoudt (vijfde inning) en Dwayne Kemp (achtste inning) met solohomeruns. Boekhoudt, vier dagen geleden nog winnaar van de Nederlandse Homerun Derby, was andermaal op dreef voor de Rotterdammers. Hij kwam tot drie hits en scoorde tweemaal.

Wapenfeit

DOOR Neptunus-pitcher Will Dismukes moest na onder meer een driehonkslag van Jacques Boucheron en een wilde worp wel twee punten toestaan in de vierde inning, maar het bleef het enige wapenfeit van de Franse honkballers op de Amerikaanse pitcher. Na hem gooide reliever Floris Timmer de deur in het slot.

Gianison Boekhoudt wordt gefeliciteerd na zijn homerun.

Gianison Boekhoudt wordt gefeliciteerd na zijn homerun.
Foto: © Monique Dijkshoorn

Zodoende kwam de voorsprong, die al in de eerste inning op het scorebord kwam, geen enkel moment in gevaar. Waren het in de eerste twee innings nog vooral de fouten, die de Rotterdammers op weg hielpen, vanaf de derde slagbeurt sloeg de ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen zelf onverbiddelijk toe. Startend pitcher Matthieu Brelle-Andrade werd onder vuur genomen door Stijn van der Meer, Benjamin Dille en Gianison Boekhoudt. Tegen de tijd dat Gyenuar Lopez de bal voor drie honken het rechtsveld in had geslagen, was de voorsprong in de derde inning al opgelopen tot 0-5.

Gelopen race

Daarmee was het een gelopen race geworden. Het resulteerde vanaf de zesde inning uiteindelijk in tien vrije lopen, drie wilde worpen en één keer schijn waardoor DOOR Neptunus alsnog voortijdig het verschil van tien punten op het scorebord kon brengen. DOOR Neptunus kwam dit duel tot twaalf hits. Gyenuar Lopez (2 uit 3), Dwayne Kemp (2 uit 4) en Stijn van der Meer (2 uit 4) namen er elk twee voor hun rekening. De Franse ploeg van manager Rolando Merino sloeg er slechts vijf.

Voor DOOR Neptunus komen er nu twee cruciale dagen aan. Morgen speelt de formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen, opnieuw vanaf 10.30 uur, tegen het Italiaanse Rimini. Zaterdag wordt de eerste ronde afgesloten met een wedstrijd tegen gastheer Draci Brno. In principe moeten de Rotterdamse honkballers beide wedstrijden winnen om plaatsing voor de finale van aankomende zondag in eigen hand te houden.

                    1 2 3 4 5 6 7 8  R  H  E
DOOR NEPTUNUS       1 1 3 0 1 2 0 6  14 12 1
TEMPLIERS DE SÉNART 0 0 0 2 0 0 0 0  2  5  5

Pitchers DOOR Neptunus
Will Dismukes (5): 3-3-4-0
Floris Timmer (3): 0-0-1-1

Pitchers Templiers de Sénart
Matthieu Brelle-Andrade (5 2/3+1 man): 1-4-9-5
Pierre Brelle-Andrade (1 1/3+5 man): 0-6-2-0
Christopher Morel (1): 0-3-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page