Eerste winst voor Nettuno op EC-toernooi

Nettuno heeft de spanning in het Europa Cup-toernooi teruggebracht. De Italiaanse honkballers, die in hun eerste twee wedstrijden in Hoofddorp onderuit gingen, pakten tegen Kotlarka Praha hun eerste winstpunten.

In de wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Kotlarka Praha sloegen de Italiaanse honkballers van Nettuno veertien honkslagen om het duel na zeven innings met een voorsprong van 0-11 te beëindigen.

De Dominicaanse pitcher Rodney Rodriguez (12-2-1-1) gooide een complete wedstrijd en was praktisch onbespeelbaar voor de Tsjechen. Alleen Jan Blázek sloeg in de derde inning een honkslag.

Homerun

Aangewezen slagman Carlos Pezzulo, in de Italiaanse competitie actief als pitcher, sloeg dit duel drie honkslagen en bracht in de eerste inning Nettuno voor het eerst dit toernooi op voorsprong. Derde honkman Melvin Sforza sloeg in de vijfde inning met een homerun twee punten binnen. Dat waren al meer runs dan Nettuno in zijn eerste twee wedstrijden had weten te scoren.

Op het nabijgelegen veld in Hoofddorp klom Rouen Huskies in de wedstrijd tegen Solingen Alligators naar een gedeelde tweede plaats in het klassement. De Franse ploeg werkte vanaf de zevende inning een 1-4 achterstand weg. Uiteindelijk trok Rouen Huskies in de tweede helft van de elfde inning de winst uit het vuur. Bij de Duitse ploeg gooide Chris Mezger (11-1-13-2) negen innings tegen zijn voormalige Franse werkgever. De Amerikaanse honkballer gooide in 2013 bovendien voor UVV in de hoofdklasse.

International

In de middagwedstrijd in Tsjechië knokte Rimini zich met moeite langs Buchbinder Legionäre. Op het pitchen van hun eigen international Enorbel Marquez waren de Duitse honkballers in de vierde inning op een 2-0 voorsprong gekomen. Die voorsprong hield stand tot de achtste inning. Na een Italiaans punt in de vijfde inning nam Rimini in de achtste slagbeurt de leiding over toen Adolfo Gomez, Giuseppe Spinelli en Lorenzo di Fabio honkslagen sloegen. Een laatste Italiaanse punt bracht vervolgens in de negende inning de eindstand op 2-5.

Pitcher Enorbel Marquez (5-1-6-1), de Duitse international, die afkomstig is van Cuba, maar speelt in Italië, kreeg de winst op zijn naam. Closer José Escalona gooide het duel in de laatste twee innings met vier strikeouts uit.

Mercy-rule

Later op de dag walste gastheer Draci Brno in vijf innings over KNTU Elisavetgrad heen. Na elf honkslagen en zestien punten trad de mercy-rule in werking: 0-16. Pitcher Wilson Lee (8-0-0-0) kreeg in de eerste drie innings negen spelers tegenover zich en schakelde er acht uit met drie slag.

In de vierde inning nam pitcher Marin Vesely het van hem over. Hij kreeg meteen twee honkslagen tegen, waarmee de perfect game werd opgebroken. Met de 0-16 zege hebben de honkballers van Draci Brno vooralsnog hun derde plaats in het klassement verdedigd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page