Nieuw profcontract voor Phildrick Llewellyn

Phildrick Llewellyn keert terug als profhonkballer. De catcher van Curaçao heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met Baltimore Orioles. Vorig jaar kwam Llewellyn in enkele oefenwedstrijden in de aanloop naar de World Baseball Classic uit voor Nederland. Hij begint aan zijn derde seizoen als profhonkballer.

Phildrick Llewellyn zat sinds april van dit jaar zonder club, nadat Arizona Diamondsbacks het contract met de pas twintigjarige honkballer na afloop van Spring Training had ontbonden.

De honkballer van Curaçao had op dat moment al twee seizoenen gespeeld voor AZL Diamondbacks in de Amerikaanse Rookie League. Hij maakte in 73 wedstrijden slechts zeven fouten, maar kwam ook niet verder dan een slaggemiddelde van .216 met één homerun.

Wedstrijdritme

Na zijn ontslag kwam LLewellyn in contact met Fred Ferreira, Executive Director of International Recruiting bij Baltimore Orioles. Hij gaf de catcher de mogelijkheid om zijn conditie op peil te houden bij zijn Xtremeline Baseball School-Camp. Daar raakte Ferreira direct onder de indruk van Llewellyn, waarna hij de honkballer van Curaçao uiteindelijk dinsdag een contract aanbood bij Baltimore Orioles.

Bij Baltimore Orioles krijgt Llewellyn nu een nieuwe kans. De catcher moet zich eerst melden in de Dominicaanse Republiek. Daar kan hij wedstrijdritme op doen, totdat zijn visum klaar is en hij kan starten in de Amerikaanse Minor League. Bij DSL Orioles speelt momenteel ook de Nederlandse honkballer Rachid Engelhardt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page