Pioniers na winst op San Marino dichtbij finale

Met nog twee wedstrijden voor de boeg, kan de finale Vaessen Pioniers bijna niet meer ontgaan. De Hoofddorpse ploeg zette vanavond een zeer grote stap richting de eindstrijd door het nog ongeslagen T&A San Marino met 2-4 terug te wijzen. Pitcher Steven van Groningen gooide één van zijn beste wedstrijden. Zeven innings lang wisten de honkballers van T&A San Marino zich geen raad met de pitches van de Nederlander.

In rap tempo werkte Van Groningen zich vanavond in Hoofddorp door de innings heen. In drie slagbeurten stond hij zelfs geen enkele loper toe op de honken. Uiteindelijk kreeg hij, voordat hij bij het ingaan van de achtste inning werd vervangen, slechts 26 tegenstanders tegenover zich in het slagperk.

Alleen in de zesde inning kreeg Van Groningen het even zwaar. Lorenzo Avagnina kreeg vier wijd, waarna hij door naar twee kon na een doorgeschoten bal. Jairro Ramos Gizzi sloeg zijn ploeggenoot hierna binnen met een honkslag. Behalve dat ene punt moest de ploeg uit de sterke Italiaanse competitie echter het antwoord schuldig blijven op het pitchen van Van Groningen.

Aanval

Uiteindelijk scoorde midvelder Danny Rombley in zijn eentje al meer punten dan de voltallige selectie van T&A San Marino. De Nederlandse international sloeg drie hits en scoorde ook maar liefst driemaal voor Vaessen Pioniers. Met punten in de eerste, derde en zevende inning leidde Rombley de aanval bij de formatie van hoofdcoach Robert Klaver. Pinch-runner Chris Williams maakte er in de achtste inning 2-4 van na een honkslag van Zerzinho Croes.

Max Draijer sneuvelt op het tweede honk. Francesco Imperiali is te laat om nog een dubbelspel te maken.

Max Draijer sneuvelt op het tweede honk. Francesco Imperiali is te laat om nog een dubbelspel te maken..
Foto: © Rob Jelsma

Voormalig Mr.Cocker HCAW-speler Wuillians Vasquez kon voor T&A San Marino na zijn tweehonkslag in de negende inning nog iets terug doen. Hij werd binnengeslagen door een honkslag van Mattia Reginato. Maar twee ballen later sneuvelde Francesco Imperiali door een vangbal waarmee even na 22.00 uur de felicitaties waren voor de honkballers van Vaessen Pioniers.

Bonus

Met de uitstekende 2-4 overwinning heeft de ploeg uit Hoofddorp zich in een hele gunstige positie gebracht om zich later in de week te kunnen plaatsen voor de eindstrijd van aankomende zondag. Dat Steven van Groningen daarnaast de overige pitchers van Pioniers door zijn goede heuveloptreden wat extra rust heeft gegeven, is een extra bonus voor hoofdcoach Robert Klaver.

Vaessen Pioniers kwam uiteindelijk tot tien hits, waaronder drie van Rombley (3 uit 5) en twee van zowel Mark-Jan Moorman (2 uit 4) als Vince Rooi (2 uit 5). T&A San Marino kwam tot vier hits. Rechtsvelder Mattia Reginato nam de helft van die productie voor zijn rekening.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H  E 
VAESSEN PIONIERS  1 0 1 0 0 0 1 1 0  4 10 0
T&A SAN MARINO    0 0 0 0 0 1 0 0 1  2 4  0

Pitchers Vaessen Pioniers
Steven van Groningen (7): 4-2-2-0
Sedley Karel (1): 1-0-0-0
Bayron Cornelisse (1): 1-0-2-0

Pitchers T&A San Marino
Milvio Andreozzi (7): 1-4-8-0
Alessandro Ercolani (2): 0-2-2-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page