Ook Vaessen Pioniers naar finale Europa Cup

Vaessen Pioniers heeft zich als tweede Nederlandse club geplaatst voor de finale van het Europa Cup-toernooi. Eerder vandaag deed DOOR Neptunus dat al in Brno. Vanavond volgden de honkballers uit Hoofddorp op eigen veld dat voorbeeld. Solingen Alligators werd door homeruns van Kevin Dirksen en Mark-Jan Moorman met 11-4 probleemloos verslagen.

Net als DOOR Neptunus heeft ook Vaessen Pioniers zich hierdoor al twee dagen voor de finale verzekerd van deelname. Hoofdcoach Robert Klaver bevindt zich daardoor in de riante situatie dat zijn team morgenavond in de wedstrijd tegen het Italiaanse Nettuno zich een nederlaag kan veroorloven.

Hierdoor kan Klaver in ieder geval zijn belangrijkste pitchers bewaren voor de eindstrijd. Voor de andere finalekandidaten wordt dat een heel ander verhaal. Rouen Huskies en T&A San Marino spelen morgen om 13.00 uur om het andere toegangsbewijs voor de eindstrijd en zullen dus mogelijk hun troef morgen al op de heuvel moeten plaatsen.

Homeruns

Tegen Solingen Alligators bleef Vaessen Pioniers vanavond ook in zijn vierde wedstrijd ongeslagen. Linksvelder Kevin Dirksen en eerste honkman Mark-Jan Moorman namen hun team met homeruns bij de hand. Dirksen sloeg in de tweede inning twee punten binnen. Moorman bracht er zelfs drie over de thuisplaat nadat ook hij in de zesde inning de bal over de omheining had geslagen.

De coaches van Vaessen Pioniers bekijken de wedstrijd vanuit de dug-out.

De coaches van Vaessen Pioniers bekijken de wedstrijd vanuit de dug-out.
Foto: © Robert Bos

Hoewel de Hoofddorpse ploeg tegen de pas vijftienjarige Duitse pitcher Justin Ballman geen enkele keer het achterste van zijn tong liet zien, hield de gastheer zich in de matte wedstrijd wel moeiteloos staande. Solingen Alligators scoorde alleen punten in de vierde en zevende inning. Met twee tweehonkslagen sloeg de Amerikaan Dustin Hughes drie van de vier Duitse punten binnen.

Speeltijd

In de achtste inning bracht Danny Rombley op een honkslag van aangewezen slagman Djewi Appelman de 11-4 eindstand op het scorebord. Appelman had, samen met Chris Williams vanaf de zevende inning nog wat speeltijd gekregen. Datzelfde gold voor Glenn Bakker, die een maand geleden zijn debuut al maakte in de hoofdklasse en nu ook zijn Europese debuut had. Ook Taylor Clemensia kreeg extra speeltijd. Hij speelde het gehele duel in het rechtsveld, zodat Dirk van ’t Klooster een dag rust kreeg.

Vaessen Pioniers vervolgt morgenavond het toernooi met een wedstrijd tegen het inmiddels uitgeschakelde Italiaanse team Nettuno. Dan is ook al bekend wie de tegenstander voor de Hoofddorpers wordt in de finale. Dat wordt morgenmiddag bekend in de wedstrijd tussen Rouen Huskies en T&A San Marino, die momenteel met één nederlaag en drie zeges gedeeld tweede staan in het klassement.

                     1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
SOLINGEN ALLIGATORS  0 0 0 1 0 0 3 0 0  4  7 1 
VAESSEN PIONIERS     1 2 0 0 2 5 0 1 X 11 10 0

Pitchers Solingen Alligators
Justin Ballman (4): 0-2-3-1
Sebastian Bernards (3): 0-6-5-0
Karsten Schafer (1): 1-0-1-0

Pitchers Vaessen Pioniers
Reggie Bomberg (5 1/3+3 man): 4-6-2-0
Sedley Karel (2/3): 1-0-0-0
Swen Huijer (1): 0-0-4-0
Scott Ronnenbergh (2): 4-1-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page