San Marino snel klaar met Nettuno

Sloeg in Brno DOOR Neptunus hard toe tegen het Italiaanse Rimini, in Hoofddorp haalde T&A San Marino uit tegen een ander Italiaans team. Nettuno werd in 6 1/2 inning met 12-0 aan de kant gezet. Mede door dit resultaat heeft Vaessen Pioniers later vandaag aan een overwinning voldoende om zich te plaatsen voor de finale.

Nettuno, dat zich begin deze maand al niet wist te plaatsen voor de Italiaanse Play-Offs, bleef ook vandaag in de hoek waar de klappen vallen. De Italiaanse honkballers waren op het tweede veld in Hoofddorp volkomen machteloos tegen T&A San Marino. Net als eerder op de dag in Brno DOOR Neptunus, met 17-3, al in 6 1/2 innings van een Italiaanse tegenstander wist te winnen, deed San Marino dat nu ook.

De honkballers van de ploeg uit het ministaatje, die gisteren nog met 2-4 onderuit gingen in het zeer waarschijnlijke voorproefje op de finale later deze week, hadden eveneens nog geen zeven volledige innings nodig om hun derde overwinning te boeken.

Homerun

Mede door een driepunten-homerun van Jairo Ramos Gizzi nam San Marino al in de eerste inning een 5-0 voorsprong. Via zowel drie punten in de vierde als in de zesde inning werd het verschil van tien punten op het scorebord gebracht. Uiteindelijk won San Marino met 12-0.
Pitcher Luca Martignoni (3-0-1-1) kreeg de winst op zijn naam. Hij stond dit duel slechts twee lopers toe op de honken. De honkballers van San Marino kwamen zelf tot zestien hits op het pitchen van Frailyn Florian (6-1-16-1), die eveneens een complete wedstrijd gooide.

Door de derde nederlaag van dit toernooi is Nettuno uitgeschakeld voor een plaats in de finale. De laatste keer dat Nettuno op een Europa Cup-toernooi niet bij de beste twee teams eindigde was in 2002. In dat jaar ging de eindstrijd tussen de Nederlandse clubs DOOR Neptunus en Mr.Cocker HCAW. Sindsdien volgde twee tweede plaatsen (2008 en 2009) en één eerste plaats (2012).

Finale

Rouen Huskies blijft ondertussen knap in het spoor van de sterke ploegen van Vaessen Pioniers en T&A San Marino. Vanmiddag versloegen de Franse honkballers Kotlarka Praha. Daarmee speelt de ploeg uit Rouen morgenmiddag tegen T&A San Marino met als inzet één van de plaatsen in de finale.
Vaessen Pioniers kan zich door de overwinningen van T&A San Marino en Rouen Huskies vanavond al als eerste ploeg plaatsen voor de eindstrijd van aankomende zondag. Eerder vandaag plaatste in Brno ook DOOR Neptunus zich al voor de finale.

De Franse honkballers namen vandaag een 1-8 voorsprong, maar werden in de zesde inning na zes tegenpunten op een 9-8 achterstand gezet. Uiteindelijk wist Rouen via drie punten in de negende inning alsnog met 10-11 te winnen van de Tsjechische hekkensluiter.
Tweede honkman Domingo Morillo sloeg vier honkslagen in vijf slagbeurten, bracht twee ploeggenoten binnen en scoorde zelf driemaal. Ook Quentin Becquey was productief. Hij sloeg met twee hits drie punten over de thuisplaat. Bovendien nam de eerste honkman in de zesde inning het pitchen over en kreeg hij na vier innings uiteindelijk de winst op zijn naam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page