Bernadina opnieuw uit hoofdmacht Cincinnati Reds

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Cincinnati Reds de Nederlandse international Roger Berndina uit de hoofdmacht gezet. Vandaag moest de dertigjarige Bernadina op het roster plaatsmaken voor reliever Carlos Contreras.

Roger Bernadina begon na een goede Spring Training het seizoen met Cincinnati Reds in de Major League. Maar na een teleurstellende start werd de honkballer uit Den Haag begin mei uit de hoofdmacht gezet om plaats te maken voor buitenvelder Skip Schumacher.

Bernadina werd designated for assignment. Daarmee kregen andere clubs de kans om de Nederlandse honkballer over te nemen. Dat gebeurde niet, waarna de proforganisatie Bernadina onderbracht bij het Triple A-team Louisville Bats. Tot een wedstrijd in de Minor League kwam het echter niet. Vier dagen later zat hij alweer bij de hoofdmacht in de dug-out nadat er ruimte in het team was gekomen door een blessure van buitenvelder Jay Bruce.

Extra pitcher

Sindsdien speelde Bernadina nog twintig wedstrijden, voornamelijk als invaller. Maar daarin kwam hij maar tot vijf honkslagen. In zijn laatste acht wedstrijden (acht slagbeurten) kwam hij zelfs niet meer tot een hit. Vandaag besloot Cincinnati Reds zijn selectie aan te vullen met een extra pitcher en werd uit de Double A Southern League reliever Carlos Contreras opgeroepen. De 23-jarige Dominicaanse pitcher speelde nooit hoger dan Double A-niveau.

Om ruimte op het roster te maken, werd Bernadina voor de tweede keer dit seizoen designated for assignment. De net dertig jaar geworden Bernadina had dit jaar een slaggemiddelde van .153 in 44 wedstrijden in de Major League. Nu Bernadina is designated for assignment krijgen opnieuw andere clubs de kans om de Nederlandse international over te nemen. Gebeurt dat niet, dan kan Cincinatti Reds hem ook opnieuw stallen bij het Triple A-team Louisville Bats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page