Dave Draijer leidt Pioniers in tie-break naar winst

Al verzekerd van een plaats in de finale én van het thuisvoordeel, stond er voor Vaessen Pioniers vanavond niets meer op het spel tegen Nettuno. Dat zorgde voor een enigszins opmerkelijke wedstrijd, die pas in de tie-break werd beslist en waarbij juist pitching-coach Dave Draijer de winst op zijn naam kreeg. Met een 6-7 zege bleef Pioniers daarmee ongeslagen.

Bij Vaessen Pioniers begonnen vanavond voor de laatste wedstrijd uit de reguliere speelronde voor het eerst dit toernooi Djewi Appelman (derde honkman), Shane Boeree (catcher) en Chris Williams (korte stop) in de startopstelling. Vanaf de zevende inning kreeg ook Glenn Bakker nog speeltijd.

Met pitchers was Klaver vandaag, met het oog op de finale van morgen, ook uitermate voorzichtig. De hoofdcoach van de Hoofddorpse ploeg toverde daarom enkele verrassingen uit de hoge hoed. Klaver startte met Dennis Buring, die dit toernooi één inning als reliever had gegooid. Na hem was het de beurt aan Taylor Clemensia, die in de hoofdklasse nog geen enkele inning als pitcher heeft gespeeld.

Pitching-coach

Mark-Jan Moorman wordt uitgeschakeld op het tweede honk.

Mark-Jan Moorman wordt uitgeschakeld op het tweede honk.
Foto: © Robert Bos

De wedstrijd werd in de laatste innings zelfs uitgegooid door Dave Draijer. De veertigjarige pitching-coach vergooide in de negende inning na drie hits tegen een 4-6 voorsprong, maar kreeg een inning later in de verlenging wel de winst op zijn naam. Hij kreeg daarbij hulp van Dè Flanegin, die in de tie-break voor de verlossing zorgde. Als pinch-hitter sloeg hij met volle honken pinch-runner Djewi Appelman voor het winnende punt binnen.

In de gelijkmakende tiende slagbeurt maakte Draijer zijn slechte optreden in de negende inning goed. Eerste zette hij Manuel Giusti met drie slag aan de kant, waarna hij vervolgens na een vangbal op een geslagen bal van Sergio Cestarelli voor een dubbelspel zorgde om de wedstrijd te beëindigen.

Ongeslagen

Max (links) en Dave Draijer stonden voor het eerst samen in de line-up bij Vaessen Pioniers.

Max (links) en Dave Draijer stonden voor het eerst samen in de line-up bij Vaessen Pioniers.
Foto: © Robert Bos

Zo kon het gebeuren dat de slagploeg van Nettuno ondanks vijftien hits vanavond andermaal met lege handen van het veld in Hoofddorp stapte. De 6-7 winst in tien innings voor Vaessen Pioniers betekende alweer de vierde nederlaag voor het Italiaanse Nettuno, dat in eigen land eerder deze maand ook al de Play-Offs misliep. Vaessen Pioniers bleef daarentegen ongeslagen en maakte zo het Nederlands succes compleet. In Brno bleef DOOR Neptunus, de andere Nederlandse deelnemer, ook al als enige team ongeslagen.

Catcher Manuel Evangelista en eerste honkman Carlos Pezzullo sloegen voor Nettuno elk drie honkslagen in vijf slagbeurten. Zelf kwam Vaessen Pioniers tot negen hits op niet de minste pitchers van Nettuno, zoals voormalig profhonkballers José Lorenzo en Rodney Rodriguez.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  R  H E  
VAESSEN PIONIERS 0 0 1 1 3 1 0 0 0  1  7  9 1
NETTUNO B.C.     1 0 0 3 0 0 0 0 3  0  6 15 4

Pitchers Vaessen Pioniers
Dennis Buring (4): 1-0-9-0
Taylor Clemensia (3): 3-2-3-0
Dave Draijer (3): 2-1-3-1

Pitchers Nettuno
José Lorenzo (4 2/3): 6-4-4-2
Frailyn Florian (2): 2-2-3-2
Yuri Morellini (1): 1-1-1-0
Rodney Rodriguez (2): 5-1-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page