DOOR Neptunus ook na vijf wedstrijden ongeslagen

DOOR Neptunus heeft de reguliere speelronde in Brno afgesloten met een eenvoudige 2-7 overwinning op gastheer Draci Brno. De Rotterdamse ploeg is daarmee in al zijn vijf wedstrijden uit de eerste ronde ongeslagen gebleven. Morgenmiddag staat Neptunus in de finale tegen het sterke Rimini.

De Nederlandse landskampioen had zich gisteren al geplaatst voor de eindstrijd en trad daardoor met een enigszins gewijzigde selectie aan tegen Draci Brno. Maar ook vanavond hield DOOR Neptunus daarmee zijn ongeslagen status in stand.

Vanaf het moment dat Benjamin Dille via runs in de eerste en derde inning zijn ploeg op voorsprong had gebracht, kwam Neptunus tegen de Tsjechische gastheer eigenlijk geen enkele keer meer in de problemen. Op het pitchen van Floris Timmer kwam Draci Brno alleen tot een punt in de eerste inning na tweehonkslagen van Jakub Hajtmar en Přemek Chroust en in de vierde inning na een tweepitter van Michal Břeň.

Goede zaken

DOOR Neptunus bleef ook tegen Draci Brno ongeslagen.

DOOR Neptunus bleef ook tegen Draci Brno ongeslagen.
Foto: © Monique Dijkshoorn

Na de vierde inning stond Timmer alleen Pavel Budský (geraakt werper) nog toe op de honken. DOOR Neptunus kreeg meer honklopers, maar wist bij een 2-4 voorsprong alleen nog te scoren in de zesde en negende inning. In de zesde Rotterdamse slagbeurt sloeg Daniel Fernandes met een honkslag Urving Kemp (honkslag) en Shavently Profar (vier wijd) over de thuisplaat. In de negende inning bepaalde Stijn van der Meer na zijn tweehonkslag de eindstand op 2-7.

Met acht innings deed Floris Timmer vanavond goede zaken voor DOOR Neptunus. Hij zorgde dat manager Evert-Jan ’t Hoen zijn overige pitchers vrij kon houden voor de belangrijke eindstrijd van morgen. Dan treft DOOR Neptunus in Brno andermaal het Italiaanse Rimini. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de European Champions Cup, die later dit jaar wordt gespeeld tegen de winnaar van het andere Europa Cup-toernooi.

              1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
DOOR NEPTUNUS 1 0 2 1 0 2 0 0 1  7 9 0
DRACI BRNO    1 0 0 1 0 0 0 0 0  2 6 4

Pitchers DOOR Neptunus
Floris Timmer (8): 3-1-6-0
Misja Harcksen (1): 0-1-0-0

Pitchers Draci Brno
Petr Minařík (5): 3-2-6-2
Karl Malecek (2): 1-1-2-0
Radim Chroust (1): 1-1-1-2

Foto’s: © Monique Dijkshoorn

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page