Milan Post maakt profdebuut in AZL

De Nederlandse honkballer Milan Post heeft gisteravond zijn officiële debuut als profhonkballer gemaakt. De twintigjarige speler uit Diemen kwam in actie tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen van AZL Brewers.

Post zou aanvankelijk dit jaar honkballen voor San Jacinto College in Houston, maar zette een streep door die plannen toen hij een profcontract kreeg aangeboden bij Milwaukee Brewers. Voor deze organisatie kwam hij de afgelopen weken uit tijdens extended Spring Training.

Post, bij wie op zestienjarige leeftijd reuma werd geconstateerd, liep in september al een aantal dagen stage bij de Major League-organisatie uit Milwaukee. Begin maart meldde hij zich opnieuw in Arizona. Nu om aan Spring Training te beginnen. Na de lange voorbereiding kon Post gisteravond eindelijk aan de competitie starten.

Tweehonkslag

Door Milwaukee Brewers is Post ingedeeld bij het Rookie League team, dat uitkomt in de Rookie Arizona League (AZL). Daarin was gisteren AZL Reds de eerste tegenstander. De twintigjarige Post speelde het gehele duel als catcher en kreeg vier slagbeurten. Bij een 2-4 voorsprong sloeg hij in de negende inning de bal voor een tweehonkslag het rechtsveld in. Na een veldfout en een wilde worp kon de Nederlandse honkballer de eindstand op 2-5 bepalen.

Voor AZL Reds kwamen onder meer Chadwick Tromp en linksvelder Jonathan Martijn in actie. De Curaçaose honkballer Martijn kwam tot drie hits in vier slagbeurten. De Arubaan Tromp scoorde in de vijfde inning het eerste punt voor AZL Reds. Martijn sloeg op zijn beurt twee innings later het andere punt binnen.
Martijn speelde vorig jaar al zeven profwedstrijden voor AZL Reds voordat een blessure een einde maakte aan zijn seizoen. Tromp kwam in 2013 tot negen wedstrijden in de AZL.

Danny Arribas

Succes was er ook voor een andere Nederlandse catcher. Danny Arribas promoveerde deze week naar Bristol Pirates, dat uitkomt in de Appalachian League. Arribas, die voor dit team uit de organisatie van Pittsburgh Pirates uitkomt als eerste honkman opende donderdag de competitie tegen Princeton Rays met twee hits in vier slagbeurten.

Gisteren sloeg hij in de tweede wedstrijd tegen Princeton Rays  in drie slagbeurten nog een honkslag en scoorde hij zijn tweede punt in twee wedstrijden. Arribas staat daarmee na twee wedstrijden op een slaggemdidelde van .429. Arribas is bezig aan zijn vierde profseizoen. De eerste twee jaar speelde hij in de Dominicaanse zomercompetitie. Vorig jaar kwam uit uit voor GCL Pirates in Gulf Coast Rookie League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page