Ook Verkerk debuteert als prof met honkslag

Een dag na Milan Post heeft opnieuw een Nederlandse honkballer zijn officiële debuut als profspeler gemaakt. De pas zeventienjarige Ruar Verkerk sloeg vandaag voor het Rookie League-team van Minnesota Twins in zijn eerste wedstrijd een honkslag.

De Nederlandse catcher Milan Post sloeg gisteren bij zijn profdebuut al een hit in zijn eerste wedstrijd voor AZL Brewers in de Rookie Arizona League. Vandaag volgde Ruar Verkerk zijn voorbeeld. Hij is evenals Post ingedeeld in de Amerikaanse Rookie League. Verkerk speelt in Florida in de Gulf Coast League voor GCL Twins.

Dat team was gisteren al aan de competitie met een wedstrijd tegen GCL Red Sox. Verkerk bleef dat duel nog aan de kant. Zijn ploeg verloor uiteindelijk met 6-4. Vandaag kwam het Nederlandse talent wel in actie.

Winnende punt

Verkerk, die vorig jaar juli een profcontract tekende bij Minnesota Twins, was in zijn eerste wedstrijd voor GCL Twins was betrokken bij zeven acties en ging slechts eenmaal in de fout. Ook kwam hij driemaal aan slag. In de vijfde inning sloeg hij in zijn tweede slagbeurt een honkslag het linksveld in. Het leverde geen punt op.

In de achtste inning werd Verkerk vervangen. Met de Nederlandse honkballer op de bank in de dug-out moest GCL Twins in de slotfase de winst alsnog uit handen geven. De honkballers van GCL Red Sox scoorden in de negende inning bij een 4-4 tussenstand het vijfde en winnende punt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page