San Marino en Rimini naar finale

T&A San Marino en Rimini hebben zich vandaag als laatste twee teams geplaatst voor de finale van de Europa Cup-toernooien. T&A San Marino won in Hoofddorp de beslissende wedstrijd van Rouen Huskies. Rimini profiteerde van het verlies van Senart Templiers.

De weg naar de finale was geen gemakkelijke geworden voor Rimini. De favoriete Italiaanse honkballers, die dit Europa Cup-toernooi in Brno al twee keer verloren, gingen ook vandaag met de haven in zicht bijna onderuit. Tegen de Oekraïnse hekkensluiter KNTU Elizavetgrad scoorde Giuseppe Spinelli (driehonkslag) door een wilde worp pas in de tweede helft van de negende inning het winnende punt van de met 5-4 gewonnen wedstrijd.

Ondanks de noodzaak van een overwinning stuurde Rimini vandaag voor de wedstrijd tegen KNTU Elizavetgrad niet zijn beste pitcher naar de heuvel. De keuze viel op Roberto Corradini, met een verdiende puntengemiddelde van 9.00 in tien innings dit seizoen in de Italiaanse competitie.
Corradini moest uiteindelijk zes honkslagen in zes innings toestaan, maar zag al in de tweede inning drie punten binnenlopen door twee veldfouten. Uiteindelijk moest Rimini het in aantal honkslagen afleggen (6 tegen 9), maar wist het in de negende inning alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Hulp

Met de 5-4 winst was Rimini er nog niet. Bij winst van Templiers de Sénart later op de middag tegen Buchbinder Legionäre zouden de Italiaanse honkballers alsnog de finale mislopen. Rimini kreeg echter hulp uit Nederlandse hoek. Pitcher Mike Bolsenbroek (12-1-5-0) gooide voor Legionäre de complete wedstrijd en legde de slagploeg uit Sénart daarmee volledig lam. De Franse ploeg verspeelde zo zijn eigen kansen op de historische eindstrijd. In Brno ging Templiers de Sénart kansloos ten onder tegen de Duitse ploeg uit Regensburg.
Door een 5-1 overwinning passeerde Legionäre de Franse ploeg alsnog in het klassement. Templiers de Sénart eindigde zo niet als tweede, maar als vijfde.

Rimini kon zich vandaag permitteren om zijn aas Michael Ekstrom aan de kant te houden. De voormalig speler uit de Major League, die met negen strikeouts in zeven innings winnend werper werd in de 7-0 shut-out tegen gastheer Draci Brno eerder deze week, is voor morgen de beoogde startend pitcher in de finale tegen DOOR Neptunus.

Homerun

In Hoofddorp staat morgen ook een team uit de Nederlandse hoofdklasse tegenover een team uit de Italian Baseball League. Vanmiddag plaatste de sterke ploeg van T&A San Marino zich voor de eindstrijd. Deze club uit de Italian Baseball League verloor deze week alleen van Pioniers. Vanmiddag werd een plek in de finale veiliggesteld door een 2-8 overwinning op Rouen Huskies. De Franse liep door deze nederlaag op zijn beurt de finale mis.

San Marino kwam tot veertien hits. Lorenzo Avagnina bracht met een tweepunten- homerun het puntentotaal voor zijn ploeg op acht. Beste slagman werd Paul Macaluso. De rechtsvelder kwam tot vier hits in vijf slagbeurten en bracht daarmee drie ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde zelf ook twee keer. Pitcher Nicholas Morreale (3-2-6-0) kreeg na zeven innings de winst op zijn naam.
De finale morgen in Hoofddorp wordt zeer waarschijnlijk een wedstrijd tussen de Venezolaanse pitchers Ricardo Hernández (Vaessen Pioniers) en Junior Guerra (T&A San Marino).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page