Corendon Kinheim nieuwe koploper in hoofdklasse

Corendon Kinheim is in de hoofdklasse de nieuwe koploper geworden. De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Wim Martinus won deze week drie wedstrijden op rij van AdoLakers en gaat met zes zeges nu ongeslagen aan kop in de tweede periode.

Corendon Kinheim had dit weekeinde weinig moeite met de hekkensluiter. In zijn eerste vier wedstrijden had de Haagse ploeg slechts vijf punten gescoord en op zaterdag en zondag kwamen daar in de wedstrijden tegen Kinheim ook niet veel bij.

Zaterdag gooide pitcher Nick Veltkamp (8-1-4-3) een complete shut-out wedstrijd. Zelf scoorde Corendon Kinheim tien punten om het duel na 6 1/2 inning te kunnen beëindigen.
Bryan Engelhardt zorgde in de zesde inning voor het aanvallende hoogtepunt. Na hits van René Cremer en Niels van Weert sloeg hij zijn achtste homerun van dit seizoen in een slagbeurt waarin de Haarlemse ploeg vijfmaal scoorde. Greg Hansen, de nieuwe Amerikaanse pitcher van AdoLakers kreeg het verlies op zijn naam.

Winnende punt

Nick Veltkamp (Corendon Kinheim)

Nick Veltkamp (Corendon Kinheim).
Foto: © Rob Jelsma

Zondag scoorde AdoLakers op het pitchen van Jerrold Martijn (5-2-4-2 in zes innings) wel eenmaal, maar was ook nu Kinheim te sterk. Bij een 1-1 stand op het scorebord sloeg Bryan Engelhardt met een tweehonkslag in de vierde inning het winnende punt binnen. Via een paar punten in de zesde en achtste inning liep Kinheim hierna uit naar de 1-6 zege. Quintin de Cuba en Sander Paap sloegen elk drie hits in vijf slagbeurten.

Vooralsnog wacht AdoLakers na zes wedstrijden nog altijd op zijn eerste zege in de tweede periode. Dat geldt ook voor Mampaey The Hawks. De Dordtse ploeg wist ook deze week niet te winnen van L&D Amsterdam. Na het 6-2 verlies op donderdagavond, werd het gisteren 7-0 en vandaag 2-12.

Homerun

Pitcher Kevin Heijstek (10-2-2-0) kreeg zaterdag in negen innings slechts dertig tegenstanders tegenover zich. Voor L&D Amsterdam openden Kenny Berkenbosch en Percy Isenia in de tweede inning de score. Bij een 3-0 voorsprong volgden nog vier Amsterdamse punten in de zesde inning. In deze slagbeurt gooide drie verschillende pitchers samen vijf keer vier wijd, waarvan driemaal met volle honken. Aangewezen slagman Percy Isenia werd beste slagman met twee hits en drie gescoorde punten.

Roeland Henrique (L&D Amsterdam)

Roeland Henrique (L&D Amsterdam).
Foto: © Rob Jelsma

Zondag klaarden de Amsterdamse honkballers de klus in zeven innings. Mede door een driepunten-homerun van Kenny Berkenbosch nam L&D Amsterdam al in de eerste inning een 0-4 voorsprong. Hierna keken de Amsterdamse honkballers niet meer achterom. Uiteindelijk kwam L&D Amsterdam dit duel tot zestien honkslagen, waarmee de eindstand werd bepaald op 3-17. Maar liefst zes van die hits waren goed voor twee honken.

Verschil

UVV passeerde donderdag Mr.Cocker HCAW in het klassement en verstevigde zijn verworven vierde plek via zeges op zaterdag en zondag. In Bussum werd het zaterdag 3-7. Beide teams kwamen tot dertien hits. UVV nam al in de tweede inning op het pitchen van Ivan Granados de leiding in de wedstrijd en gaf die vervolgens niet meer uit handen. Vijf hits brachten in de zesde inning de voorsprong op 0-7. Joris van Ballegooy (4 uit 4) nam de meeste Utrechtse honkslagen voor zijn rekening.
Mr.Cocker HCAW scoorde pas zijn eerste punten na onder meer hits van Jim Froberg en Roy Seltenrijch op het pitchen van Oscar Meuris in de negende inning. Winnend werper werd Jurjen van Zijl.

Een dag later was het verschil een stuk groter: 10-1. De Belgische pitcher Kenny van den Branden (9-1-5-1) stond voor UVV acht innings lang alleen een onverdiend punt toe aan Kevin Weijgertse in de vierde inning. Toen had UVV al een 3-0 voorsprong genomen. In de vierde inning werd dat zelfs 6-1, waarmee de wedstrijd was gespeeld. UVV kwam dit duel tot vijftien hits. Dennis de Quint (4 uit 5) en Mike Bazuin (2 uit 5) sloegen elk drie punten binnen. Gilmer Lampe (3 uit 5) scoorde viermaal.

Uitslagen negende speelronde

Corendon Kinheim – Adolakers: 4-2
Corendon Kinheim – Adolakers: 10-0 (6 1/2 inning)
AdoLakers – Corendon Kinheim: 1-6

L&D Amsterdam – Mampaey The Hawks: 6-2
L&D Amsterdam – Mampaey The Hawks: 7-0
Mampaey The Hawks – L&D Amsterdam: 3-17 (7 innings)

Mr.Cocker HCAW – UVV: 5-7 (8 innings)
Mr.Cocker HCAW – UVV: 3-7
UVV – Mr.Cocker HCAW: 10-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page